nieuws

PostNL start bouw sorteercentrum voor pakketten in Almere

Warehousing 2556

PostNL is begonnen met de bouw van zijn nieuwe sorteercentrum voor pakketten in Almere.
Het nieuwe pand verrijst op bedrijventerrein de Stichtsekant.

PostNL start bouw sorteercentrum voor pakketten in Almere

Voor de nieuwbouw van het pakkettensorteercentrum in Almere heeft het post- en pakketbedrijf een kavel aangekocht van 2,3 hectare en er is een naastgelegen kavel van 1 hectare gereserveerd voor een eventuele uitbreiding. Maaike Veeningen, wethouder van Economische en Ruimtelijke Ontwikkeling van Almere sloeg 12 september de eerste paal in de grond.  In deze locatie worden pakketten gesorteerd en gedistribueerd in de regio Almere, ’t Gooi, Lelystad.

PostNL wil Benelux

Het nieuwe sorteercentrum in Almere, logistieke hotspot in wording, moet de positie van PostNL in de Benelux verder versterken. Liesbeth Kaashoek, directeur Pakketten & Logistiek van PostNL: “Met dit duurzame pakkettensorteercentrum in Almere kunnen we nog beter inspelen op de enorme groei van e-commerce.”

 

Zie ook
Een nieuw distributiecentrum bouwen? Dit zijn de belangrijkste kosten

 

Duurzaamheid BREEAM

Het pakkettensorteercentrum krijgt het hoogst haalbare duurzaamheidsniveau BREAAM Outstanding. Het dak van het nieuwe distributiecentrum krijgt zonnepanelen, er is LED-verlichting en het pand is volledig gasloos. Bouwbedrijf Aan de Stegge uit Twello is verantwoordelijk voor de bouw. Eind maart 2019 moet het dc opgeleverd worden.

 

Lees ook
LED verlichting is nieuwe standaard in distributiecentrum

 

11 nieuwe sorteercentra

De bouw in Almere staat niet op zich. De nieuwbouw in Almere is onderdeel van een groter expansieplan. Naast de al 19 bestaande dc’s komen er de komende jaren 11 bij, waarvan dus 1 in Almere. De meesten komen in Nederland. De komende anderhalf jaar bouwt het post- en pakketbedrijf ‘versneld’ 6 nieuwe distributiecentra in Nederland en België. Met de nieuwbouwplannen van de eerste 6 dc’s is 120 miljoen euro gemoeid.

 

Reageer op dit artikel