nieuws

Picnic opent vijfde distributiecentrum in Rotterdam

Warehousing 3687

Picnic opent half oktober een nieuw distributiecentrum in Rotterdam. Het is alweer het vijfde dc van de app-only supermarkt in Nederland. Dit distributiecentrum – een bestaand pand van 14.000 vierkante meter dat wordt omgebouwd door Picnic – is gevestigd op bedrijventerrein Rotterdam-Albrandswaard.

Picnic opent vijfde distributiecentrum in Rotterdam

Picnic heeft op dit moment al distributiecentra in Nijkerk (waar de websuper van start ging, red.), Utrecht, Diemen en Eindhoven. Vanuit het nieuwe dc in Rotterdam wordt volgens de online supermarkt straks klanten in de regio Rijnmond beleverd.

Installatie moderne koel-vriescombinatie

Met 14.000 vierkante meter is de locatie in Rotterdam na Eindhoven het grootste distributiecentrum van de online supermarkt.”‘Om zo efficiënt mogelijk te kunnen bezorgen is voor de plaatsen in de regio Rijnmond belevering vanuit Rotterdam-Albrandswaard ideaal”, zegt medeoprichter van Picnic Michiel Muller tegen Distrifood. De nieuwe dc-locatie aan de Willem Barentszstraat op Distripark Eemhaven wordt momenteel verbouwd. Zo wordt onder meer een moderne koel-vriescombinatie geïnstalleerd. Vanaf medio oktober is het distributiecentrum volledig operationeel.

Lees ook:

Picnic: landelijke dekking met 5 dc’s en 70 hubs

 

 

 

 

Dc Rotterdam elke dag opnieuw gevuld

“We bezorgen op dit moment al in een behoorlijk aantal plaatsen in de regio Rijnmond, waaronder Rotterdam, Schiedam en Vlaardingen”, vertelt Muller. ‘Het is mooi dat we de hubs in die plaatsen nu van heel dichtbij kunnen gaan bevoorraden.” Picnic maakt naar eigen zeggen een einde aan voedselverspilling, omdat alleen díe levensmiddelen worden ingekocht die ook daadwerkelijk zijn besteld. “Dat betekent dat de voorraad aan het eind van de dag op is en het distributiecentrum elke ochtend opnieuw met vers aangeleverde producten wordt gevuld. Op die manier gaat er niets verloren”, aldus Muller.

Picnic zoekt 300 tot 500 nieuwe medewerkers

In het distributiecentrum worden zowel gekoelde als houdbare producten voor de klanten verzameld. Om ervoor te zorgen dat de logistiek ook op de Rotterdamse locatie optimaal verloopt, is de websuper op zoek naar 300 tot 500 nieuwe krachten, die onder meer de bestellingen van klanten verzamelen en deze klaarmaken voor verzending naar de hubs. Picnic is deze medewerkers momenteel aan het werven.

Reageer op dit artikel