nieuws

Linde rust zware heftrucks nu ook uit met lithium-ion

Warehousing 878

Linde heeft zijn gamma lithium ion heftrucks compleet gemaakt. De grootste Linde elektrische heftrucks zijn nu ook verkrijgbaar met lithium-ion batterij.

Linde rust zware heftrucks nu ook uit met lithium-ion

Lithium ion of loodzuur? Linde maakt de keuzemogelijkheid nog groter. De heftruckspecialist heeft nu ook zijn grootste, zwaarste elektrisch aangedreven heftrucks beschikbaar in lithium-ion. Door nu ook de heftrucks met een hefvermogen van zes tot acht ton uit te rusten met lithium-ion is volgens Linde ‘het laatste gat gedicht.’ Het lithium-ion aanbod begon in 2014 met pallettrucks. Sinds 2017 is er voor bijna alle elektrisch aangedreven Linde-series tot vijf ton hefvermogen een lithium variant beschikbaar.

Lithium-ion voordelen

Alle modellen van de zes tot acht ton serie serie kunnen worden voorzien van een 90-volt-lithium-ion batterij, die over een capaciteit van bijna 120 kWh beschikt. Daarbij worden opladers van 9 kW, 17 kW en 30 kW aangeboden,  afhankelijk van hoe snel het (tussentijds) laden van de gebruikte batterij moet gebeuren.

 

Lees meer
Lithium Ion in material handling: voor- en nadelen

 

Dankzij de lithium-ion batterij maken de onderhoudsvrije draaistroommotoren de heftruck met en zonder last sneller, tot een rijsnelheid van 20 km/u – een duidelijk pluspunt in vergelijking met de loodzuur modellen. Dit gaat met een bijbehorende performance-verbetering gepaard.

Temperatuurongevoelig en niet meer wisselen

De 90-volt apparaten werken zowel in vorstgevoelige omgevingen als in industriële omgevingen met hoge thermische belastingen. De lithium-ion batterij wordt, in tegenstelling tot de loodzuur batterij, niet warm en maakt koelen van de batterij, overbodig.  Tussentijds wisselen van de batterijen is ook niet meer nodig.

 

 

Reageer op dit artikel