nieuws

Lidl consolideert in Breda met nieuw XXL-distributiecentrum

Warehousing 6048

Supermarkt discounter Lidl vestigt zich in een nog nieuw te bouwen distributiecentrum van 55.000 vierkante meter in Breda. Het XXL-dc verrijst op een perceel van 9 hectare dat voorheen in eigendom was van veilingorganisatie The Greenery. In het pand consolideert Lidl zijn food-activiteiten, die nu nog plaatsvinden verspreid over kleinere locaties.

Lidl consolideert in Breda met nieuw XXL-distributiecentrum

WDP laat vandaag weten dat dit nieuwbouw project het sluitstuk vormt van de (her)ontwikkeling van het terrein. De logistiek vastgoed ontwikkelaar verwierf de panden in 2015 van The Greenery. Nadien is het terrein door de logistiek vastgoed ontwikkelaar omgeturnd tot een modern logistiek park van in totaal ongeveer 85.000 vierkante meter met diverse opslaglocaties. Die zijn inmiddels verhuurd aan meerdere klanten actief in de AGF-sector.

Lidl huurt dc voor lange termijn

Na de afbraak van de bestaande loods is WDP gestart met de realisatie van het distributiecentrum voor Lidl. Het pand van circa 55.000 vierkante meter – waarvan de oplevering voorzien is in de loop van het tweede kwartaal van volgend jaar – wordt gehuurd door Lidl op basis van een lange termijn huurcontract.

Consolidatie van food-activiteiten

De discounter zal in dit pand zijn food-activiteiten – die nu op verschillende kleinere locaties plaatsvinden – consolideren. WDP verhuurt verspreid over Nederland en België inmiddels meerdere dc’s aan Lidl in: Moerdijk, Hazeldonk in Genk.

Herontwikkeling midden 2019 afgerond

De realisatie van het vierde dc voor Lidl in Breda vormt volgens WDP het sluitstuk van de herontwikkeling van het The Greenery terrein die midden volgend jaar is afgerond. In de realisatie van dit terrein waar in totaal plek is voor 80.000 vierkante meter aan logistiek vastgoed investeerde de logistiek vastgoed ontwikkelaar circa 50 miljoen euro.

Zachfruit dc The Greenery

Op dit logistieke park is The Greenery ook weer gevestigd met een magazijn van 12.000 vierkante meter deels bedoeld voor de zachtfruit-activiteiten. Dit pand herbergt ook het fust-loods en wasinstallatie van Euro Pool System bedoeld voor het reinigen van kratten van de veilingorganisatie.

Lidl bouwt volop in Nederland

Lidl is volop aan het bouwen in Nederland. Zo wordt op dit moment op logistiek bedrijvenpark Borchwerf bij Roosendaal een nieuw e-commerce distributiecentrum gerealiseerd. Op Park15 bij Nijmegen is de discounter vergevorderd met een nieuw dc, dat  het zevende distributiecentrum van Lidl Nederland wordt. Met een oppervlakte van in totaal 54.000 vierkante meter is dit pand één van de grootste distributiecentra van de supermarktketen in Europa. Op het gebied van duurzaamheid moet dit dc de vestiging in Waddinxveen voorbij streven dat nu nu nog te boek staat als het meest duurzame distributiecentrum van Nederland.

Mega-dc in Venlo

Eind maart werd door de discounter in Moerdijk ook een distributiecentrum geopend voor de distributie van fruit aan uiteindelijk alle filialen van de discounter in Europa. In Venlo beschikt het Duitse supermarktbedrijf daarnaast sinds begin eind vorig jaar over een nieuw internationaal non-food e-commerce dc op Trade Port Noord in Venlo van maar liefst 70.000 vierkante meter dat binnenkort wordt uitgebreid naar in totaal 110.000 vierkante meter. Deze warehousing-operatie is uitbesteed aan logistiek dienstverlener Nunner Logistics.

Reageer op dit artikel