nieuws

WMS-specialist uit Australië maakt debuut in Nederland

Warehousing 1115

De Australische WMS-specialist Microlistics heeft zijn WMS-pakket geïntroduceerd op de Europese markt. Met deze stap wil WiseTech Global group, waar Microlistics sinds begin dit jaar deel van uitmaakt, zijn internationale footprint verder uitbreiden. Het WMS-pakket richt zich op 4 verschillende deelmarkten en wordt in Nederland aan de man gebracht door LSP Solutions uit Ede.

WMS-specialist uit Australië maakt debuut in Nederland

LSP Solutions is evenals Microlistics onderdeel van WiseTech. Het softwarebedrijf uit Ede, dat vooral bekend is van douane-software oplossingen, maakt sinds afgelopen maart deel uit van het Australische softwarebedrijf met hoofdvestiging in Melbourne. De door het vooraanstaande Gartner erkende WMS-leverancier is al actief in thuisland Australië, de regio Azië en Pacific, Noord-Amerika en het Midden-Oosten. Voortaan zal het bedrijf ook in Europa klant ondersteuning bieden vanuit regionale kantoren van het eerder genoemde LSP en Milton Keynes in het Verenigd Koninkrijk.

Vier WMS-productlijnen

De leverancier biedt vier WMS-productlijnen: de volledig geïntegreerde oplossing ‘Enterprise’, ‘Chilled’ voor koudeopslag, de multi-site en multi-client 3PL oplossing ‘3PL’ en ‘Express’. Bij deze laatste gaat het om een zogenaamde voorgeconfigureerde oplossing die snel kan worden geïmplementeerd.

Software voldoet aan Europese richtlijnen

Bekende klanten van Microlistics zijn onder andere TNT Express, ESAB, Unilever, Nestlé en Proctor en Gamble. Volgens Microlistics-oprichter en managing director Mark Dawson (foto) hebben de WMS-producten een verbeteringsslag ondergaan en zijn ze inmiddels aangepast aan de Europese markt en wetgeving.

Reageer op dit artikel