nieuws

Vijf opmerkelijke bouwberichten: nieuw dc Ad Dollevoet en uitbreiding DocMorris

Warehousing 1417

Cobouw Bouwberichten houdt voor toeleveranciers nauwgezet bij wat in Nederland de actuele status is van tal van nieuwbouwprojecten op het gebied van logistiek vastgoed. Een overzicht uit de database van Bouwberichten over de voortgang van 5 recent in gang gezette ‘logistieke’ nieuwbouwprojecten van onder andere DocMorris en FloraHolland.

Vijf opmerkelijke bouwberichten: nieuw dc Ad Dollevoet en uitbreiding DocMorris

1. Heerlen: Online apotheek DocMorris wil zijn huidige logistiek centrum in Heerlen verder uitbreiden. Het distributiecentrum is gevestigd op het bedrijventerrein Avantis op de grens met Duitsland en België.

2. Oss: Logistieke dienstverlener Ad Dollevoet realiseert aan de Kantsingel op bedrijventerrein Moleneind in Oss een nieuw distributiecentrum. Het wordt een duurzaam dc met zonnepanelen en Ledverlichting.

3. Rijnsburg: Veilingorganisatie Royal FloraHolland wil een nieuwe veilinghal bouwen in Rijnsburg. De veilinghal is voor een bloemengroothandel en zal bestaan uit 9.000 vierkante meter gekoelde expeditie, 11.000 vierkante meter koelcel en 3000 vierkante meter BVO kantoor. Het pand verrijst op het veilingterrein ‘Royal FloraHolland’ aan de Laan van Verhof. De veilinghal krijgt zonnepanelen.

4. Haaren: Na een gedeeltelijke sloop van de huidige bebouwing wil Greenport Haaren op het een terrein waar voorheen een boomkwekerij was gevestigd, een nieuw distributiecentrum bouwen. De bestemmingsplan procedure is afgerond. Via dit overslagpunt wordt de distributie en transport verzorgd voor zo’n veertig boom- en plantenkwekers uit Haaren, Helvoirt, Biezenmortel, Berkel-Enschot, Oisterwijk, Tilburg, Udenhout en Drunen.

5. Bleiswijk: Groenten- en fruitspecialist Hoogsteder Groep laat door logistiek vastgoed ontwikkelaar WDP een nieuw distributiecentrum bouwen in Bleiswijk. Het dc van 8.000 vierkante meter verrijst op het Prisma Bedrijvenpark aan de A12. Start van de bouw is nog niet bekend. Hoogsteder huurt het distributiecentrum van WDP.

Hoe werkt Cobouw Bouwberichten?

Uit de database van Cobouw Bouwberichten publiceert Logistiek.nl wekelijks 5 actuele nieuwbouwprojecten van distributiecentra. Deze nieuwbouwprojecten zijn vooral bedoeld om toeleveranciers op de hoogte te brengen van de procedurele voortgang. De 5 behandelde projecten worden overigens niet logistiek inhoudelijk gevolgd door Bouwberichten. De nadruk ligt vooral op de actuele status van het bouwproces. Het volgen van deze projecten is daarom met name interessant voor toeleveranciers.
Meer weten over hoe Bouwberichten werkt of interesse in een abonnement op de uitgebreide database? Bekijk dan de instructievideo op Bouwberichten.

Reageer op dit artikel