nieuws

UPS lanceert platform voor on demand warehousing

Warehousing 861

UPS lanceert een nieuw technologiebedrijf/digitaal platform voor bedrijven die snel magazijnruimte en e-fulfilment nodig hebben. De Airbnb-achtige dienst moet zorgen voor een snellere levering naar de eindklant.

UPS lanceert platform voor on demand warehousing

WaretoGo, zo heet de nieuwe dienst/platform dat UPS in de markt zet. Luidt. WaretoGo koppelt beschikbare magazijnruimte- en e-fulfilmentdiensten aan online bestellingen van klanten. Het platform maakt gebruik van innovatieve online technologie om overtollige magazijn- en fulfilmentcapaciteit aan te passen aan de vraag van verkopers , stelt Scott Price, Chief Transformation en Strategy Officer in een verklaring. Het platform moet zorgen voor een transparante voorraad, orderafhandeling en uiteindelijke levering, aldus Price.

 

Lees ook
Airbnb voor magazijnruimte nu ook in Duitsland
Continental lanceert Airbnb voor truckonderhoud

 

Magazijnruimte e-fulfilment

Onder de naam Ware2Go, zei UPS dat dit nieuwe aanbod gebruik maakt van de verschillende aangepaste e-commerce oplossingen voor zowel kleine als middelgrote verladers. Volgens UPS is het nieuwe initiatief de oplossing voor twee grote problemen: snelheid naar de markt en efficiënte opslag. “Kleine en middelgrote bedrijven kunnen het zich vaak niet veroorloven meerdere distributiecentra te kopen. Magazijnen hebben vaak onbenutte capaciteit. WaretoGo verbindt vraag en aanbod met elkaar.

 

Lees ook
VIL onderzoekt Airbnb voor bedrijfsvoertuigen
Sjansen met de tinders van de transport

 

Ware2Go is volgens UPS interessant voor bedrijven die voornamelijk online verkopen aan andere bedrijven en die behoefte hebben aan een snelle, consistente tijdbesteding voor zendingen maar weinig distributiecentra hebben. De dienst wordt in eerste instantie in de Verenigde Staten uitgerold.

Zo werkt het platform

*Klanten maken een account aan en beantwoorden een paar vragen over hun behoeften of mogelijkheden.
*Verkopers geven details over hun producten, bestellingen, benodigde ruimte en specifieke regionale leveringsbehoeften. Met een portal kunnen verkopers hun voorraad en bestellingen uploaden en beheren via het Ware2Go-netwerk. De verkoper behoudt het eigendom van de voorraad en is verantwoordelijk voor het verkrijgen van de producten naar Ware2Go-gecertificeerde magazijnen.
* Warehouses stellen hun adres- en fulfilment-services beschikbaar en Ware2Go inspecteert en certificeert het magazijn.
* Het platform komt overeen met magazijnen met verkopers.
* Het Ware2Go-platform biedt ook inzicht in de voorraad en traceert de voortgang van bestellingen van zowel de verkoper als het magazijn, waardoor de communicatie wordt gestroomlijnd.

 

 

Reageer op dit artikel