nieuws

Vijf opmerkelijke bouwprojecten: Giant breidt uit in Lelystad

Warehousing 1998

Vijf opmerkelijke bouwprojecten: Giant breidt uit in Lelystad

Cobouw Bouwberichten houdt voor toeleveranciers nauwgezet bij wat in Nederland de actuele status is van tal van nieuwbouwprojecten op het gebied van logistiek vastgoed. Een overzicht uit de database van Bouwberichten over de voortgang van 5 recente ‘logistieke’ nieuwbouwprojecten.

1. Lelystad: fietsenproducten Giant wil een nieuw distributiecentrum bouwen op Lelystad Airport Businesspark (LAB). Het Taiwanese bedrijf steekt  13,5 miljoen euro in de nieuwbouw van het dc. In 1996 bouwde Giant in Lelystad de eerste Europese productiefaciliteit. Hier was destijds een investering gemoeid van 30 miljoen gulden.

2. Dinteloord: Van Oers United bouwt op bedrijventerrein Prinsenland een nieuw bedrijfspand met distributiecentrum (11.000 m2), fustopslag (1.350 m2) en kantoor (1.300 m2). Bij de bouw van dit dc wordt gestreefd wordt naar het hoogste duurzaamheidsniveau: BREEAM Outstanding door onder andere LED-verlichting. Nijssen doet de koelingsinstallaties.

3. Drachten: Stalinrichter Spinder start deze maand met de bouw van een nieuwe fabriek met kantoorpand/showroom op industrieterrein Azeven Noord aan de Zeppelinlaan 3. De kavel is ruim 6 hectare. De totale investering bedraagt ongeveer 12,5 miljoen euro.

4. Zeewolde: VSH Fittings is van plan om op bedrijventerrein Trekkersveld III in Zeewolde een nieuw distributiecentrum te realiseren. Borghese Logistics gaat het pand realiseren voor VSH.

5. Amsterdam: De bouw van een nieuw sorteercentrum van PostNL in Amsterdam is begin dit jaar gestart en verkeert inmiddels in een vergevorderd stadium. Voor het postbedrijf wordt een sorteercentrum gerealiseerd met een omvang van 5.785 vierkante meter en een kantoorruimte van 485 m2.

Wat doet Bouwberichten?Bouwberichten
Uit de database van Cobouw Bouwberichten publiceert Logistiek.nl wekelijks 5 actuele nieuwbouwprojecten van distributiecentra. Deze nieuwbouwprojecten zijn vooral bedoeld om toeleveranciers op de hoogte te brengen van de procedurele voortgang. De 5 behandelde projecten worden overigens niet logistiek inhoudelijk gevolgd door Bouwberichten. De nadruk ligt vooral op de actuele status van het bouwproces.
Het volgen van deze projecten is daarom met name interessant voor toeleveranciers. Meer weten over hoe Bouwberichten werkt of interesse in een abonnement op de uitgebreide database? Bekijk dan de instructievideo op Bouwberichten.
Reageer op dit artikel