nieuws

Vijf opmerkelijke bouwberichten: Hoogste BREEAM scores en XXL-dc in Roosendaal

Warehousing 1637

Vijf opmerkelijke bouwberichten: Hoogste BREEAM scores en XXL-dc in Roosendaal

Cobouw Bouwberichten houdt voor toeleveranciers nauwgezet bij wat in Nederland de actuele status is van tal van nieuwbouwprojecten op het gebied van logistiek vastgoed. Een overzicht uit de database van Bouwberichten over de voortgang van 5 recent in gang gezette ‘logistieke’ nieuwbouwprojecten van onder andere de Bijenkorf en Oldenburger|Fritom.

1. Tilburg: Ingram Micro en de Bijenkorf realiseren in logistieke hotspot Tilburg een nieuw distributiecentrum. Het dc krijgt de beschikking over 31.246 vierkante meter magazijnruimte, een mezzanine van 6.546 vierkante meter en 3.233 vierkante meter. Het pand wordt gebouwd op logistiek bedrijvenpark Kraaiven. Bij de nieuwbouw is de ambitie om te voldoen aan de BREEAM Outstanding norm.

2. Veendam: Logistiek dienstverlener Oldenburger|Fritom gaat bij de gefaseerde bouw van een nieuw warehouse voor de hoogst haalbare BREEAM norm ‘Outstanding’. Het bedrijf bouwt op bedrijventerrein De Zwaaikom in Veendam een warehouse dat bestaat uit 2 gebouwen en 1 kantoor. De gebouwen worden 15m hoog. Om te voldoen aan de hoge BREEAM-normen krijgt het pand uiteenlopende duurzame installaties zoals warmtepompen, vloerverwarming, zonnepanelen, LED-verlichting en afvalscheiding. Het project wordt gefaseerd opgeleverd. Fase 1 is klaar in het tweede kwartaal van volgend jaar en aansluitend start fase 2.

 

 

3. Roosendaal: Op het voormalige Philips terrein in Roosendaal wordt gestart met de bouw van een grootschalig distributiecentrum met 10 units verdeeld over 2 gebouwen variërend van 9.450 vierkante meter tot 13.000 vierkante meter. In totaal gaat het om een mega-distributiecentrum van 115.000 vierkante meter, met een kantoorruimte van 13.800 vierkante meter met 116 parkeerplaatsen voor vrachtauto’s en 320 parkeerplaatsen voor personenauto’s. Het project Campus A58 wordt gerealiseerd op bedrijventerrein Majoppeveld Noord. Eind januari vorig jaar werd het terrein opgeleverd aan Logistics Capital Partners (LCP). Deze ontwikkelaar heeft het hoofdkantoor in Londen. Vanuit de omgeving is er bezwaar ontstaan, in september buigt een onafhankelijke bezwarencommissie zich erover.

4. Utrecht: Aan de Uraniumweg in Utrecht wordt een bestaand bedrijfsgebouw gesloopt. Na de sloop is het plan om op deze locatie een nieuw distributiecentrum te bouwen. Er is nog geen huurder voor het distributiecentrum. Als deze bekend is wordt er een definitief ontwerp gemaakt en de omgevingsvergunning aangevraagd. Startdatum is fictief.

5. Delft: Ontwikkelaar wil in de Harnaschpolder in een Delft op risico een distributiecentrum realiseren. Het logistieke complex, dat DHG ontwikkelt volgens het Smartlog-principe, omvat circa 44.500 vierkante meter warehouse ruimte en is onderverdeeld in 3 hoogwaardige dc-units inclusief mezzanine en kantoorruimte. Alle units zijn voorzien van een ESFR- sprinklerinstallatie (centrale bluswatervoorziening) waardoor deze geschikt zijn voor de opslag van koopmansgoederen. Er zijn nog geen huurders bekend.

Wat doet Bouwberichten?

Uit de database van Cobouw Bouwberichten publiceert Logistiek.nl wekelijks 5 actuele nieuwbouwprojecten van distributiecentra. Deze nieuwbouwprojecten zijn vooral bedoeld om toeleveranciers op de hoogte te brengen van de procedurele voortgang. De 5 behandelde projecten worden overigens niet logistiek inhoudelijk gevolgd door Bouwberichten. De nadruk ligt vooral op de actuele status van het bouwproces. Het volgen van deze projecten is daarom met name interessant voor toeleveranciers.
Meer weten over hoe Bouwberichten werkt of interesse in een abonnement op de uitgebreide database? Bekijk dan de instructievideo op Bouwberichten.

Reageer op dit artikel