nieuws

Ter Haak krijgt grootste zonnedak van Amsterdam

Warehousing 1176

Ter Haak krijgt grootste zonnedak van Amsterdam

Het dak van het distributiecentrum van de Ter Haak Groep in de Amerikahaven in Amsterdam haven krijgt 10.000 zonnepanelen. Daarmee beschikt de logistiek dienstverlener over het grootste zonnedak van Amsterdam. De zonnepanelen leveren binnenkort 2,7 MW (MegaWatt) aan energie op.

De zonnepanelen komen te liggen op een dak met een omvang van 30.000 vierkante meter. De energieopbrengst die de panelen generen zorgt ervoor dat de logistiek dienstverlener en omringende bedrijven geen energie meer van het publieke energienet hoeven af te nemen.

Ter Haak: eerste stap energietransitie

De logistiek dienstverlener heeft de stap genomen in samenwerking met Exploitatie Maatschappij Amerikahaven. Voor de Ter Haak Group is dit de eerste stap in de energietransitie. Dit bedrijf is het oudste stuwadoorsbedrijf in de Amsterdamse haven en gespecialiseerd in de overslag van cacaoproducten en containers. De logistiek dienstverlener denkt nog na over meer zonnepanelen op andere magazijnen, maar dat ligt iets lastiger – schrijft Het Parool – omdat die niet allemaal bij het bedrijf zelf in gebruik zijn.

 

Nissan was recordhouder in Amsterdam

Het zonnedak record lag tot voor kort overigens in handen van Nissan. De Japanse autoproducent liet eerder dit jaar bijna negenduizend zonnepanelen op het dak van zijn distributiecentrum in de Amsterdamse haven leggen. Dit zonnedak, dat dankzij een crowd funding actie is gerealiseerd, zorgt naar verwachting voor een energieopbrengst van 2,7 miljoen kilowattuur per jaar, goed voor ongeveer het stroomverbruik van 900 huishoudens.

Reageer op dit artikel