nieuws

Ploeger neemt BREEAM Outstanding warehouse in gebruik

Warehousing 800

Logistiek dienstverlener Ploeger Logistics heeft na een soepel verlopen bouwproces afgelopen week een nieuw warehouse in standplaats Harderwijk in gebruik genomen. Het ‘gasloze’ pand is beoordeeld als extreem duurzaam en is daarvoor beloond met ‘BREEAM Outstanding’, de hoogste haalbare duurzaamheidsbeoordeling.

Ploeger neemt BREEAM Outstanding warehouse in gebruik

Eind januari startte de bouw en in zes maanden tijd is 10.300 vierkante meter opslagcapaciteit neergezet. Daarmee komt de totale opslagcapaciteit van Ploeger Logistics in Harderwijk uit op 35.000 vierkante meter, verdeeld over twee locaties op bedrijventerrein Lorentz III.

Extreem duurzaam

Het label BREEAM Outstanding vraagt volgens de logistiek dienstverlener een flinke investering in duurzaamheid. Het nieuwe warehouse beschikt onder andere niet over een gasaansluiting, heeft een warmtepompinstallatie, een hoge isolatiewaarde en slimme led-verlichting. Volgens directeur Adwin Ploeger is de lijst met energiebesparende maatregelen nog veel langer. “Dit jaar nog worden er een groot aantal zonnepanelen op de speciaal verzwaarde dakconstructie geplaatst, waardoor we qua energievoorziening eigenlijk onafhankelijk zijn van het elektriciteitsnet. We zijn blij dat we op deze manier maximaal scoren op duurzaamheid en innovatie.”

 

 

Ploeger: ‘ruimte voor uitbreiding’

De bouw van dit warehouse, waarin ook kantoorruimte en crossdock-faciliteiten zijn opgenomen, is niet de enige uitbreiding die Ploeger wil realiseren. In Harderwijk beschikt de logistiek dienstverlener over twee warehouse locaties, op een steenworp afstand van elkaar. “Gezien het economische klimaat en de ontwikkelingen bij onze opdrachtgevers verwachten wij een toenemende vraag naar warehousecapaciteit. Hier spelen wij op in en daarmee versterken we onze supply chain positie in warehousing, groupage vervoer en dedicated vervoer”, aldus Ploeger. Naast deze twee locaties heeft de logistiek dienstverlener nog diverse standplaatsen, verspreid door Nederland. Op de nieuwbouw locatie is op termijn nog ruimte voor 15.000 vierkante meter extra opslagcapaciteit.

Reageer op dit artikel