nieuws

Franse Savoye komt in Chinese handen

Warehousing 1457

Franse Savoye komt in Chinese handen

Weer een overname in de material handling sector. Savoye wordt Chinees. De overname moet het Franse bedrijf een intralogistieke speler van wereldniveau maken.

Savoye wordt overgenomen door het Chinese Noblelift, Noblelift, dat onder meer heftrucks produceert moet de groeiambitie van Savoye versnellen. Savoye wil een grotere speler worden op de wereldwijde intralogistieke markten; met name in China dat hard op weg is om ‘s-werelds grootste markt te worden. De huidige activiteiten in de Verenigde Staten wordt voortgezet.

Consolidatie material handling spelers

Rémy Jeannin, president Savoye: “De overeenkomst met Noblelift weerspiegelt onze focus op groei en zal Savoye positioneren als één van de 20 grootste intralogistieke specialisten ter wereld. Deze zet valt samen met de consolidatiegolf van de recente jaren, waarin vele spelers uit de wereldlogistiek hun krachten hebben gebundeld om concurrerend te blijven, de beste technologie te kunnen aanbieden en hun wereldwijde bereik uit te breiden. Bij Savoye zijn we het eens met deze strategie: om sneller te kunnen groeien op de lange termijn, moeten we onze reikwijdte verruimen.”

Overnames material handling wereld

Jeannin doelt onder meer op de overname van Vanderlande door Toyota in 2017. Drie jaar eerder nam Kion het Belgische Egemin over. In 2016 kwam daar Dematic bij. Inmiddels is Egemin opgegaan in Dematic.  Recent nog werd VanRiet overgenomen door een Amerikaans bedrijf. Savoye is niet het eerste material handling bedrijf dat in Chinese handen komt. Swisslog en Kuka gingen de Fransen voor. Zij zijn sinds 2017 ingelijfd door Midea, een Chinese gigant van huishoudelijke apparatuur.

Savoye en Noblelift Complementair

Noblelift is twee decennia geleden opgericht, groeit snel en heeft leidende posities in China. De twee bedrijven vullen elkaar goed aan, menen beide partijen. Savoye ontwerpt en realiseert intralogistieke oplossingen, met een focus op Frankrijk en de rest van Europa. Noblelift ontwerpt, produceert en distribueert heftrucks en andere logistieke oplossingen, voornamelijk in Azië en Europa.

Goedkeuring

Zodra de acquisitie is voltooid, zal Savoye fungeren als een technologische hub voor de nieuwe onderneming en de aanjager worden voor innovatie en onderzoek. De voorgestelde verkoop is goedgekeurd door vertegenwoordigers van de werknemers bij Savoye. Het huidige managementteam van het Franse concern blijft aan. Er komen geen wijzigingen in de organisatiestructuur, in banen of structuren bij dochterondernemingen en productielocaties. De transactie zal naar verwachting in de tweede helft van 2018 zijn afgerond.

Reageer op dit artikel