nieuws

Defensie investeert flink in intern transport materieel

Warehousing 1566

Defensie investeert flink in intern transport materieel
Van onder naar boven: Anthony Trienekens Managing Director bij Motrac Intern Transport, Brigade Generaal Ir. G.L. Schonewille-Directeur Materieel en Diensten van het Materieellogistiek Commando van de Koninklijke Landmacht, Peter van Heeringen projectleider Materieel en Diensten en Evelien Hofman, Project Inkoper Materieel en Diensten.

Grote aantallen heftrucks, pallettrucks, stapelaars en reachtrucks worden de komende vier jaar geleverd aan de Koninklijke Landmacht, Luchtmacht, Marine en Marechaussee. MotracLinde kreeg deze order. Behalve het leveren van het materieel gaat de heftruckleverancier de vloot ook onderhouden.

Defensie ging vorig jaar op zoek naar een strategische samenwerkingspartner voor de interne transportmiddelen van alle defensieonderdelen. Deze behoefte is via een openbare aanbesteding aan de markt bekendgemaakt. Behalve modernisering van de vloot waren verduurzamen en ontzorgen van defensie belangrijke selectiecriteria. MotracLinde heeft deze opdracht gewonnen op basis van de ‘gunnen op waarde methode’. Op 26 juni is de samenwerking voor de levering en onderhoud van alle nieuw te leveren interne transportmiddelen beklonken met een handtekening met Brigade Generaal  Ir. G.L. Schonewille van het Materieellogistiek Commando van de Koninklijke Landmacht.

Ontzorgen

MotracLinde gaat aan defensie vooral elektrisch aangedreven heftrucks, pallettrucks, stapelaars en reachtrucks leveren. Daarmee worden alle oude diesel aangedreven interne transportmiddelen gefaseerd vervangen en ontstaat er een duurzamere vloot met een grotere uniformiteit. Tevens helpt de heftruckleverancier Defensie zodat het kan voldoen aan de wetgeving voor dieselmotorenemissie. De komende tien jaar ontzorgt MotracLinde defensie volledig bij de inzet en het onderhouden van het geleverde materieel.

Lees ook: MotracLinde krijgt twee directeuren

 

 

Reageer op dit artikel