nieuws

Vijf opmerkelijke bouwberichten: Decathlon en Sligro willen nieuw dc bouwen

Warehousing 2532

Vijf opmerkelijke bouwberichten: Decathlon en Sligro willen nieuw dc bouwen

Er gaat geen dag voorbij of er wordt in Nederland wel ergens door een verlader of logistiek dienstverlener gestart met de bouw van een nieuw dc of worden er bouwplannen ingediend bij een gemeente. De redactie van Cobouw Bouwberichten zit er bovenop en selecteerde uit de eigen database deze week weer een update van 5 nieuwbouwprojecten die nog in een vroeg stadium verkeren.

1. Distributiecentrum Sligro, Deventer:

Logistiek.nl berichtte begin deze week al over de plannen van Sligro voor de bouw van een groot distributiecentrum op A1 Bedrijvenpark Deventer. Het duurzame distributiecentrum verrijst in de omgeving van de Birnieweg.

2. Distributiecentrum Decathlon, Tilburg

Sportwinkelconcern Decathlon wil een nieuw distributiecentrum bouwen op bedrijventerrein Zwaluwenbunders in Tilburg. Decathlon heeft voor de realisatie van het dc acht hectare nodig. De bouw van het dc vindt in 2 fases plaats. Fase 1 bevat bedrijfs- en kantoorruimte (30.000 m2). Fase 2 volgt binnen enkele jaren en omvat een tweede gebouw (20.000 m2). Een service- en reparatiecentrum en ophaalpunt behoren tot het plan.

3. Bedrijfshallen GVT Group of Logistics, Tilburg

Logistiek dienstverlener wil eveneens op Zwaluwenbunders gaan bouwen. De logistiek dienstverlener wil 2 bedrijfshallen realiseren op dit bedrijventerrein nabij de Burgemeester Bechtweg in Tilburg.

4. Distributiecentrum NewCorp Logistics, Heinenoord

Logistiek dienstverlener NewCorp Logistics laat een nieuw distributiecentrum bouwen in Heinenoord. Het pand (foto) van circa 20.000 vierkante meter verrijst op bedrijvenpark Hoeksche Waard. Het bestaat uit een bedrijfshal met mezzanine inclusief VAL-ruimte, kantoorruimten, 21 docks en een buitenterrein. Installateurs bekend bij de aannemer.

5. Logistiek Centrum ChemCom, Farmsum

ChemCom realiseert in het Groningse Farmsum een nieuw pand bedoeld voor opslag- en verladingscapaciteit voor twee lijmtypes. De uitbreiding is mede mogelijk door een subsidie van 315.000 euro uit de Regionale Investeringssteun Groningen (RIG). ChemCom Industries is een chemisch bedrijf dat naast duurzame lijmen diverse hoogwaardige producten maakt, zoals superplastizisers voor de gips- en betonindustrie, duurzame plantenvoeding en formaldehyde, een tussenproduct voor de chemische industrie.

Voor meer info zie: Bouwberichten.nl

 

Reageer op dit artikel