nieuws

Sfeerimpressie Summit Logistieke Hotspots in aftermovie (video)

Warehousing 2056

Sfeerimpressie Summit Logistieke Hotspots in aftermovie (video)

De derde editie van de Summit Logistieke Hotspots in logistieke hotspot in wording Almere-Lelystad is al weer een week achter deze. Deze summit stond in het teken van onder meer thema’s als de gespannen logistieke arbeidsmarkt, duurzaam bouwen en multimodaal transport in relatie tot relatie locatiekeuzes. Logistiek maakte een aftermovie met daarin een sfeerimpressie van dit netwerk-event.

De summit in de Catalina Hangaar op Lelystad Airport Businesspark werd afgetrapt met een paneldiscussie onder leiding van dagvoorzitter Donatello Piras en sidekick Heres Stad, hoofdredacteur van vakblad Logistiek. Het panel, bestaand uit Onno Vermooten directeur van Werkbedrijf Lelystad, Stefan van Uffelen (directeur van Madaster) en Professor Lóri Tavasszy (TU Delft) ging met elkaar in discussie over niet alleen voornoemde thema’s maar ook actuele onderwerpen als de ‘verdozing van Nederland’ en het feit dat ons land daardoor zo onderhand verwordt tot het pakhuis van Noord-West Europa.

Uiteenlopende themadiscussies

Aansluitend vonden er diverse tafelsessies plaats waar door de deelnemers aan de summit – ondanks de tropische omstandigheden – volop gediscussieerd werd over thema’s als greenfields of brownfields, trends in food logistics, het belang van publiek private samenwerking, beschikbaarheid van personeel in logistieke hotspots, opslag gevaarlijke stoffen, stedelijke distributie en de internationale concurrentiepositie van logistieke hotspot Nederland.

Diverse logistieke hotspot prijzen

Sluitstuk van de summit, die 130 bezoekers trok, vormde de huldiging van Logistieke Hotspot nr. 1 West-Brabant. Ook Venlo-Venray en Regio Utrecht (Lage Weide)-Nieuwegein en Vianen vielen in de prijzen als respectievelijk cross border e-fulfilment hotspot nr. 1. Regio Utrecht won twee prijzen in de categorieën nationale e-fulfilment hotspot en nationale distributie hotspot.

Terugblik in juninummer Logistiek

Lees ook het juninummer van Logistiek met daarin een terugblik op de derde Summit Logistieke Hotspots.

Vraag gratis de poster Logistieke HotspotsLogistiek heeft ook dit jaar weer de poster met daarop de 28 belangrijkste Logistieke Hotspots van Nederland uitgebracht. Alle abonnees van het vakblad ontvingen de poster bij het mei-nummer van Logistiek. Geen abonnement op Logistiek Magazine maar wel nieuwsbrief-abonnee van Logistiek.nl? Vraag dan hier de gratis poster aan en we sturen u een exemplaar toe. Geen nieuwsbrief-abonnee op Logistiek.nl? Geen nood, vink op het aanmeldformulier aan dat u de dagelijkse nieuwsbrief wilt ontvangen en we sturen de poster ook gratis toe.

Reageer op dit artikel