nieuws

Prologis realiseert mega-dc in Venlo voor Arrow Electronics

Warehousing 6129

Prologis realiseert mega-dc in Venlo voor Arrow Electronics

Logistiek vastgoed ontwikkelaar Prologis heeft een built-to-suit overeenkomst getekend voor de bouw van een meer dan 70.000 vierkante meter groot distributiecentrum in Venlo. Hightech elektronica specialist Arrow Electronics vestigt zich in het nieuwe dc dat wordt gebouwd op bedrijvenpark Trade Port Noord in Venlo.

Prologis bouwt aan de Greenport Lane op Trade Port Noord in Venlo (Nummer 3 Logistieke Hotspot van 2018) een nieuw mega-distributiecentrum van in totaal 90.000 vierkante meter. Arrow Electronics gaat 70.000 vierkante meter huren. Dit staat volgens de logistiek vastgoed ontwikkelaar gelijk aan de huur van drie van de in totaal vier units van het pand. De overige 18.000 vierkante meter zal op risico worden gebouwd en is, zo meldt Prologis dinsdag, volgend jaar april beschikbaar voor de markt.

Bedrijf is gevestigd op Trade Port West

Arrow Electronics is wereldwijd leverancier van producten, diensten en oplossingen aan industriële en commerciële gebruikers van elektronische componenten. In Venlo beschikt het bedrijf sinds 1999 over een distributiecentrum op bedrijvenpark Trade Port West. Bij het Amerikaanse bedrijf zijn meer meer dan 18.500 medewerkers in dienst.

In huidig LDC werken 650 mensen

Arrow heeft er volgens eigen zeggen voor gekozen om het voornaamste Europese warehouse in Venlo – dat in 2012 nog werd uitgebreid met 3.200 vierkante meter – te positioneren. Via diverse online vacatureplatform als Indeed en Monsterboard is Arrow op dit moment op zoek naar magazijnpersoneel. In de vacaturetekst zegt het bedrijf dat in het huidige Logistieke Distributie Centrum in Venlo meer dan 650 medewerkers werkzaam zijn. Vanuit dit dc worden elektronica producten uitgeleverd aan meer dan 35.000 klanten verspreid over heel Europa.

 

Lees ook
Bouw van XXL-distributiecentra houdt aan

 

Prologis: ‘Samenwerking uitbreiden’

Bram Verhoeven, country manager Prologis Benelux, zegt over de overeenkomst: “De samenwerking met deze klant, die al wereldwijd al op veel plekken bestaat, vindt nu ook plaats in logistieke hotspot Venlo. We kijken er naar uit om deze samenwerking verder uit te breiden.” Ook stelt Verhoeven dat Prologis verheugd is dat op Trade Port Noord met nog eens met 100.000 vierkante meter kan worden uitgebreid. Recent realiseerde de logistiek vastgoed ontwikkelaar op ditzelfde bedrijvenpark ook een multi-client fashion distributiecentrum van 60.000 vierkante meter voor logistiek dienstverlener XPO Logistics. Dit dc – dat half 2017 is opgeleverd – ligt eveneens aan de Green Port Lane in de logistieke hotspot nummer 3 van Nederland.

Andere mega dc’s Venlo

Het is het zoveelste XXl dc in korte tijd dat in Venlo komt. De Duitse supermarktketen Lidl vestigt een distributiecentrum van 70.000 vierkante meter op Trade Port Noord in Venlo. E-commerce gigant Vida XL bouwde onlangs in Venlo een nieuw distributiecentrum van ruim 100.000 m²

Reageer op dit artikel