nieuws

Mainfreight neemt distributiecentrum Born in gebruik

Warehousing 2001

Mainfreight neemt distributiecentrum Born in gebruik

Mainfreight heeft er een nieuw distributiecentrum bij. De logistiek dienstverlener heeft zijn nieuwe dc in Born in gebruik genomen.

Het distributiecentrum heeft een oppervlakte van 26.000 m2. Vanuit dit BREEAM Very Good warehouse wordt een breed scala aan services aangeboden aan zowel bestaande als nieuwe klanten, stelt het Nieuw-Zeelandse bedrijf. Naast op maat gemaakte inkomende- en uitgaande processen en de best-in-class voorraad, zullen verschillende value-adding activiteiten worden uitgevoerd. Hierbij valt te denken aan: technische kwaliteitscontrole, retourprocessen en transportbeheer.

Multimodaal

Het distributiecentrum ligt naast de barge terminal in Born waardoor Mainfreight ook multimodale oplossingen aanbiedt. Snelle toegang tot de snelweg (A2), de bereikbaarheid van de Chemelot-site en de nabijheid van de onlangs geopende cross-dock in Genk, biedt de mogelijkheid om het serviceniveau voor bestaande klanten te verbeteren. Ook het aanbieden van  uitgebreide end-to-end distributiediensten binnen Europa voor klanten die Born als distributie hub beschouwen, behoort tot de opties.

Europese expansie

De uitbreiding past in het groeiplan van de dienstverlener (nummer 6 in Top 100 Logistieke Dienstverleners 2018). Born moet de Europese ambitie van Mainfreight verder versterken. De logistieke dienstverlener is al gevestigd met logistieke en distributieactiviteiten in Oostende, Wevergem (nabij Gent) en Genk. Begin juni betrok het nog een gloednieuw crossdock centrum in het Belgische Gent.Daarnaast heeft het kantoren voor lucht- en zeevrachtactiviteiten in Brussel en Antwerpen. Mainfreight beschikt nu in Europa over ongeveer 380.000 vierkante meter aan cross dock en opslaglocatie.

Ook in Nederland laat de dienstverlener zich niet onbetuigd. In Zaltbommel is de bouw begonnen van een XL dc van 50.000 vierkante meter. In thuisplaats ’s-Heerenberg heeft de logistiek dienstverlener  een overeenkomst gesloten voor de huur van een distributiecentrum van circa 14.331 vierkante meter.

Reageer op dit artikel