nieuws

Broekman Logistics breidt opslagcapaciteit weer uit

Warehousing 1873

Broekman Logistics breidt opslagcapaciteit weer uit

Logistiek dienstverlener Broekman Logistics heeft zijn warehousecapaciteit uitgebreid met een nieuwe locatie in logistieke hotspot Tilburg. Het is de derde uitbreiding in korte tijd waarbij ingezet wordt in de gecombineerde opslag van zowel reguliere producten als gevaarlijke ADR-producten. Broekman huurt het warehouse voor de komende drie jaar van een private investeerder.

Eerder opende Broekman een pand van 30.000 vierkante meter op de Maasvlakte geopend en recent werd gestart met de bouw van een nieuw warehouse (53.000 vierkante meter) in Venlo. Deze logistieke campus wordt gerealiseerd door Heylen Warehouses. Het nieuwe warehouse van de logistiek dienstverlener beschikt in logistieke hotspot Tilburg over een opslagcapaciteit van 26.000 vierkante meter. De locatie ligt nabij de barge terminal op Vossenberg West I en is onderdeel van de groeistrategie van Broekman Logistics.

Opslag gevaarlijke stoffen

De totale warehousing capaciteit van de logistiek dienstverlener in Nederland bedraagt inmiddels meer dan 310.000 vierkante meter. Een derde daarvan is ingericht voor de opslag van gevaarlijke stoffen (ADR). In het warehouse in Tilburg worden vooral activiteiten uitgevoerd voor klanten actief in de industrie en agri-sector.

Inzet op Blue4C-concept

In het Tilburgse warehouse – en ook die op de Maasvlakte en in de toekomst Venlo – wordt gewerkt volgens het onlangs geïntroduceerde Broekman-concept Blue4C. Daarmee wil de logistiek dienstverlener inspelen op vier belangrijke trends in de logistiek: verschuiving van modaliteiten, opkomende product-marktcombinaties die verschillende warehouses vereisen, verandering van veiligheidsvoorschriften en globalisering van productie en logistiek. Blue staat voor Broekman Logistics Unlocking Europe en 4C is een verwijzing naar ‘Coordinates, Combination, Customised en Compliant’.

Broekman plaats 21 in top 100 LDV

Het bedrijf – op plaats 21 in de laatste editie van de top 100 logistiek dienstverleners – is meer dan 55 jaar geleden ontstaan in de Rotterdamse haven en heeft op dit moment ongeveer achthonderd medewerkers in dienst verdeeld over vestigingen in Nederland, China, India, Singapore, België, Polen en Tsjechië.

Reageer op dit artikel