nieuws

Spar huurt geautomatiseerd dc van Xenos in Waalwijk

Warehousing 3174

Spar huurt geautomatiseerd dc van Xenos in Waalwijk

Spar breidt zijn distributiecapaciteit in standplaats Waalwijk fors. Het supermarktconcern pleegt hiervoor geen nieuwbouw, maar huurt het geautomatiseerde distributiecentrum van Xenos dat binnenkort vertrekt uit het pand. Het supermarktconcern gebruikt het dc voor de opslag van langzaam lopende KW (kruidenierswaar)-artikelen.

Spar zegt in een reactie op de huurovereenkomst van het Xenos-dc dat het extra warehousing-capaciteit nodig heeft door de komst van ruim honderd Spar Express vestigingen dit jaar en de uitbreiding van de zogenaamde city-winkels die de formule de komende jaren voor ogen heeft.

Opslag en orderpicken van KW-artikelen

Het direct naast het huidige dc van Spar gelegen volledig geautomatiseerde magazijn, dat nu nog in gebruik is door Xenos, komt in de tweede helft van dit jaar vrij. Het dc – waar de retailer drie jaar geleden nog een nieuw geautomatiseerd hoogbouwmagazijn in gebruik nam – wordt door Spar ingezet voor de opslag en het orderpicken van 4.500 langzaam lopende KW (kruidenierswaar)-artikelen. Door het verplaatsen van deze 4.500 KW-artikelen ontstaat er volgens de supermarktketen meer ruimte in het huidige dc, waardoor de koelcel wordt vergroot met 1.500 vierkante meter.

Uitbreiding van het aantal picklocaties

De ingebruikname van dit volledig geautomatiseerde magazijn op logistiek bedrijvenpark Haven Zeven zorgt er volgens Spar voor dat nog efficiënter kan worden gewerkt er een hogere servicegraad mogelijk is. Ook wordt het aantal pick locaties uitgebreid en kan een ‘breder en dieper assortiment worden geboden’. Daarnaast leidt deze automatisering tot een verbetering van ergonomisch werken, maar ook zal de veiligheid vergroot worden.

Nieuwe distributiehub in Heerenveen

Het aantal vierkante meters opslag van Spar wordt met de huur van het Xenos dc uitgebreid  van 22.500 vierkante meter naar 37.400 vierkante meter. Met de opening van de distributiehub in Heerenveen, eerder deze maand en de aanstaande uitbreiding in logistieke hotspot Waalwijk – heeft Spar naar eigen zeggen ‘haar logistiek en distributie voor de toekomst geborgd’. In de nieuwe hub in Heerenveen worden de rolcontainers uit Waalwijk en de crossdock-stromen samengevoegd tot ritten naar de Spar-winkels in Noord Nederland. Het gaat hierbij om alle winkels ten noorden van Zwolle.

Reageer op dit artikel