nieuws

PostNL bouwt sorteercentrum in Almere

Warehousing 4591

PostNL heeft grootste bouwplannen. 1 van de 11 nieuwe, geplande sorteercentra komt in Almere.

PostNL bouwt sorteercentrum in Almere

PostNL heeft grootste bouwplannen. 1 van de 11 nieuwe, geplande sorteercentra komt in Almere. PostNL bouwt in logistieke hotspot Almere-Lelystad, dat flink aan de weg timmert, een nieuw sorteercentrum. Het dc komt op bedrijventerrein Stichtsekant in Almere.

Dat meldt Omroep Flevoland. Het pand krijgt 58 docks voor bestelbussen en 14 docks voor vrachtwagens.  De kavel die PostNL op het oog heeft ligt naast het bestaande pand van de A-ware Food Group. Zo blijkt uit documenten die bij de gemeente zijn ingediend. PostNL wil in augustus met de bouw beginnen. In maart 2019 moet het pand gereed zijn.

11 nieuwe sorteercentra

De nieuwbouw in Almere is onderdeel van een groter expansieplan. Naast de al 19 bestaande dc’s komen er de komende jaren 11 bij. De meesten komen in Nederland. De komende anderhalf jaar bouwt het post- en pakketbedrijf ‘versneld’ 6 nieuwe distributiecentra in Nederland en België. Met de nieuwbouwplannen van de eerste 6 dc’s is 120 miljoen euro gemoeid.

 

Reageer op dit artikel