nieuws

Personeelstekort? zo bind je snel 400 mensen

Warehousing 3992

Personeelstekort? zo bind je snel 400 mensen

Inditex, het Spaanse moederbedrijf van modemerken Zara, moet in korte tijd 400 mensen vinden voor de nieuwe logistieke operatie in Lelystad. Zo pakt Onno Vermooten, directeur van het Werkbedrijf die klus aan.

De logistieke hotspots in Nederland kampen met fikse personeelstekorten. Overal is de krapte op de arbeidsmarkt voelbaar. Met name in de zuidelijke logistieke hotspots. De personeelskrapte is ook een belangrijke reden, naast locatiegebrek, dat Inditex zijn nieuwe distributiecentrum niet in Venlo stalt, maar in hotspot Almere-Lelystad.

400 mensen gezocht

Nu de deal binnen is voor Almere-Lelystad begint het echte werk: mensen vinden. 80 managementfuncties en in eerste instantie 400 magazijnmedewerkers. Tijdens de Summit Logistieke Hotspots op 29 mei in Lelystad, vertelt Vermooten hoe hij deze uitdaging aanvliegt en denkt te klaren. Vermooten zal plenair zijn visie vertellen. Ook wil hij graag met de deelnemers in discussie en ervaringen delen.

 

 

Inditex bouwt op een mega-distributiecentrum op bedrijventerrein bij Lelystad Airport. De realisatie van dit dc kost naar verluidt 100 miljoen euro. De komst van Inditex naar Flevoland levert 400 banen op en op termijn kunnen dat er 800 worden. In het distributiecentrum gaan in 2019 de eerste operationele activiteiten van start. In 2020 moet het dc van 180.000 vierkante meter volledig in bedrijf zijn.

 

Summit Logistieke Hotspots 2018

Thema: Juiste locatie en personeel gezocht

SummitLogistiekeHotspots
Discussieer mee op 29 mei over:
– oplopend personeelstekort
– gebrek aan grond voor nieuwe dc’s
– duurzaamheidsopgave belang van synchromodaliteit

Meld je aan

Reageer op dit artikel