nieuws

Nieuwbouw dc voor Fetim in Amsterdam

Warehousing 4371

Nieuwbouw dc voor Fetim in Amsterdam

In het Atlaspark in Amsterdam verrijst momenteel een distributiecentrum van 60.000 m2 voor houtgroothandel Fetim Group. Februari 2019 is de geplande oplevering.

Bouwcombinatie Hercuton / Remco Ruimtebouw realiseert de nieuwbouw turn-key in opdracht van Kaapstadweg Development. De nieuwbouw wordt gerealiseerd op een kavel van 9 hectare. In het duurzame distributiecentrum – BREEAM Very Good certificering is beoogd – is een inpandig kantoor van 1.500 m2 voorzien. Het ontwerp is afkomstig van Hercuton en de bouwbegeleiding wordt door Amstelius verzorgd.

Heiwerkzaamheden gestart

Het distributiecentrum is circa 580 meter lang en 105 meter breed. Op de bouwlocatie is daarom een quad aanwezig waarmee de uitvoerder zich veilig en snel over het terrein verplaatst. De heiwerkzaamheden zijn inmiddels in volle gang en in een tijdsbestek van 8 weken gaan er circa 16.000 heipalen de grond in. De eindoplevering vindt op 1 februari 2019 plaats.

Bouwen conform Wkb

Het distributiecentrum wordt volgens de Wkb (Wet kwaliteitsborging voor het bouwen) gerealiseerd. Algemeen Directeur Ivo van der Mark van Hercuton: “Wij hebben vooruitlopend op deze wet al meerdere grote logistieke panden conform de Wkb gerealiseerd. Door de Wkb in onze dagelijkse bedrijfsvoering te integreren, bieden we onze klanten een nog betere kwaliteit.”

Kwaliteit borgen

Het grote verschil en voordeel van de Wkb is dat processen gedurende het hele traject gecertificeerd worden. Daarnaast wordt de kwaliteit van meet af aan geborgd met behulp van gebouwdossiers. “Feitelijk zijn we vanaf dag één bezig met de oplevering”, vervolgt Van der Mark. “Elke bouwfase wordt na afronding direct gecontroleerd door Seconed middels Technical Inspection Services (TIS). Na deze technische controle weten we meteen of de betreffende fase volgens de contractuele en wettelijke eisen is uitgevoerd. Waar nodig nemen we maatregelen. Zo werken we stap voor stap richting de eindoplevering. Wij hebben ervaren dat de Wkb leidt tot een betere kwaliteit en een effectiever, slimmer en efficiënter bouwproces met een hogere klanttevredenheid. Het zijn goede investeringsprojecten.“

Lees ook: NVM meldt spectaculaire toename van voorraad logistiek vastgoed

 

Reageer op dit artikel