nieuws

PostNL bouwt 11 nieuwe distributiecentra

Warehousing 13669

PostNL bouwt 11 nieuwe distributiecentra
PostNL

PostNL breidt zijn imperium aan distributiecentra voor pakketten fors uit. Naast de al 19 bestaande dc’s komen er de komende jaren 11 bij. De meesten komen in Nederland.

De groei van e-commerce noopt PostNL meer distributiecentra voor pakketten te bouwen. De komende anderhalf jaar bouwt het post- en pakketbedrijf ‘versneld’ 6 nieuwe dc’s in Nederland en België. Met de nieuwbouwplannen van de eerste 6 dc’s is 120 miljoen euro gemoeid, stelt topvrouw Herna Verhagen in de Telegraaf.

11 dc’s in totaal

Pakketbezorging blijft de belangrijkste kurk waar PostNL op drijft. Het belang is alleen maar toegenomen, zo blijkt uit de jaarcijfers van 2017. De aandeelhouders hebben akkoord gegeven voor de versnelde miljoeneninvestering,  Met de uitbreidingsplannen komt de teller op 25. Daar blijft het niet bij. Tot en met 2020 bouwt PostNL in totaal 11 dc’s, laat een woordvoerder desgewenst aan Logistiek.nl weten; 9 in Nederland en 2 in België.

Apeldoorn, Venlo en Amsterdam

De  dc’s worden gebouwd door logistieke vastgoedbeheerders. “De nieuwe zullen we huren of leasen. We zijn aan het kijken op drie locaties in Nederland, die we nog niet bekend maken.” Eerder werd echter al bekend dat 3 panden komen in Apeldoorn, Amsterdam en Venlo. Bouwbedrijf Aan de Stegge Twello bouwt de panden. Waar de overige dc’s verrijzen is onbekend.

 

 

 

Reageer op dit artikel