nieuws

Geodis lanceert drone eind dit jaar

Warehousing 1769

Geodis lanceert drone eind dit jaar

Na bijna twee jaar ontwikkeling, neemt Geodis eind dit jaar zijn drone voor voorraad tellen in gebruik.

2 jaar testen, ruim 1000 vlieguren. Geodis is klaar voor het gebruik van drone als vliegensvlugge voorraadteller. Productiviteitswinst is het belangrijkste winstpunt  voor de logistieke dienstverlener. Dankzij de drone kan Geodis vliegensvlug zijn voorraad tellen, ook buiten  de werk tijden van het magazijn. Veiligheid is een ander pluspunt. De drone neemt het  vervelende en soms risicovolle taak over van voorraadinventarisatie.

 

 

 

 

Drone eigenschappen

De drone die Geodis heeft ontwikkeld in samenwerking met Deta Drone, is quadcopter uitgerust met vier high-definition camera’s. De drone beschikt over indoor geolocatie technologie en werkt autonoom. Hij telt en rapporteert realtime gegevens en kan die verwerken in ieder WMS.
Geodis houdt drone in eerste instantie voor zijn eigen operaties.

 

 

Lees ook
Wereldprimeur: drone op waterstof voor voorraad tellen

 

Andere drones

De Franse logistieke dienstverlener is niet de eerste ldv’er die drones in zet in zijn operatie. Koopman telt sinds 2 jaar als vliegensvlug zijn voorraad. 

 

 

Reageer op dit artikel