nieuws

DHL investeert ruim 7 miljoen in nieuwe expresvestiging Limburg

Warehousing 2918

DHL investeert ruim 7 miljoen in nieuwe expresvestiging Limburg

DHL Express bouwt op Maastricht-Airport een nieuwe vestiging. Het distributiecentrum is bestemd voor het bezorgen en afhalen van internationale expreszendingen in de regio Limburg.

Het Service Center beslaat ruim 9.000 m2 op bedrijventerrein Aviation Valley. DHL investeert ruim 7 miljoen euro in de nieuwbouw. Van de week werd het hoogste punt bereikt en gevierd, onthulden Ronald Leunisse, managing director van DHL Express Nederland, en Jean Wachelder, wethouder van de gemeente Beek, een bord in de top van het gebouw.

Groot investeringsproject DHL

De bouw maakt onderdeel uit van een investeringsproject. DHL Express investeert de komende tijd 45 miljoen euro in uitbreiding en vernieuwing van de Nederlandse vertakking van het internationale expresnetwerk.  Vorig jaar werd een nieuwe vestiging in Breda geopend.

 

 

Zie ook
Dit is de nieuwe Brussel hub van DHL

 

Last mile

Vanuit het Service Center in Maastricht gaat DHL het sterk groeiende aantal expreszendingen verzorgen voor heel Midden- en Zuid-Limburg. Het nieuwe Service Center zal werkgelegenheid bieden aan ruim 60 medewerkers. Er komt een automatische sorteerinstallatie en er zijn 30 docks voorzien voor het laden en lossen van bestelauto’s. Naast bestelauto’s en vrachtwagens wordt vanuit de vestiging ook een parcycle ingezet voor de last mile in de binnenstad van Maastricht.

Duurzaam en gasloos

Het pand wordt duurzaam gebouwd volgens het BREEAM-duurzaamheidskeurmerk ‘outstanding’. Het gebouw krijgt zonnepanelen om zelfvoorzienend te zijn qua stroom en wordt gasloos. Aan de Stegge Twello bouwt het pand.

Reageer op dit artikel