nieuws

WMS geeft vorm aan nieuwe structuur TransHeroes

Warehousing 1001

WMS geeft vorm aan nieuwe structuur TransHeroes

Logistiek dienstverlener TransHeroes heeft haar totale ICT-infrastructuur nieuw ingericht. Daarbij vertrouwt TransHeroes op de nieuwe geïntegreerde standaard WMS- en TMS-technologie van Boltrics dat ook een kennissessie verzorgt op de komende WMS-dag.

Flexibel, modulair, effectief, efficiënt, future-proof, altijd up-to-date en continue doorontwikkeling dat was het wensenpakket waaraan de nieuwe IT-oplossing van het bedrijf uit Twente moest voldoen. En dan niet enkel voor warehousing, maar voor alle logistieke activiteiten: van warehousing en transport tot en met lucht- en zeevracht vervoer. Om dat te kunnen bereiken, heeft de logistiek dienstverlener uit Rijssen de Microsoft Dynamics-branchestandaard van Boltrics geïmplementeerd.

 

wms dag

Oplossing voor de langere termijn

De implementatie van de nieuwe software is een gevolg van de transitiefase die het bedrijf op dit moment ondergaat met onder meer een nieuwe naam, een nieuw pand en bedrijfsstructuur. Jan Dekker, COO van TransHeroes: “We hadden behoefte aan een softwareoplossing waarmee we nu, maar ook de komende tien jaar nog verzekerd zijn van de nieuwste technologie. Bij veel softwareleveranciers hadden we echter het gevoel dat het systeem wellicht voor de korte termijn voldoende zou aansluiten, maar de oplossing niet op het juiste tempo en niveau doorontwikkeld zou worden.”

Delen van uitdagingen

TransHeroes merkte dat ze niet de enige waren die tegen dezelfde problematiek aanliepen wat betreft WMS- en TMS-systemen. Ze zijn daarom samen met drie andere partijen uit de regio om tafel gegaan met Boltrics en deelden hun uitdagingen.

Totale dienstverlening in één systeem

Volgens Dekker werden na de eerste kennismaking direct de voordelen ingezien van Boltrics’ branche oplossing tegen opzichte van het huidige systeem van de logistiek dienstverlener. “We krijgen hiermee de mogelijkheid om onze totale dienstverlening onder te brengen in één systeem – zonder dat de verschillende divisies hun eigen identiteit verliezen.”

‘WMS onontbeerlijk voor groei’

De logistiek dienstverlener is opgedeeld in business units waar elk onderdeel haar eigen specialisme kent. Aangezien een nieuw WMS onontbeerlijk is voor de verdere groeiplannen het bedrijf is samen met Boltrics besloten deze software als eerste te implementeren als onderdeel van de volledige transitie naar de totaaloplossing inclusief transport, luchtvracht, zeetransport, douane en financiën.

Reageer op dit artikel