nieuws

Panasonic anticipeert op Europese groei handhelds

Warehousing 1184

Panasonic anticipeert op Europese groei handhelds

De markt voor rugged handhelds in Europa is gegroeid met 176 procent. Panasonic Toughbook breidt daarom de distributie in Europa uit met 60 resellers.

De resellers zijn geselecteerd voor het zogenoemde Edge channel programme. een gespecialiseerd distributiekanaal dat moet bijdragen aan de verdere groei van Panasonic Toughbook op de Europese markt voor rugged handhelds. Het programma biedt resellers speciale marketing-, sales- en technische ondersteuning.

Groeimarkt handhelds

Volgens marktonderzoek van VDC research is de markt voor handhelds in 2016 met 176 procent gegroeid ten opzichte van het voorgaande jaar. Bijna een derde van de robuuste mobiele apparaten van Panasonic richt zich op die handheldmarkt. Het bedrijf wil haar successen op de robuuste notebook- en tabletmarkten uitbreiden naar dit marktsegment door inzet van resellers. “De nieuwe resellers hebben zich bewezen als leverancier van robuuste handheld-oplossingen met toegevoegde waarde op het gebied van hardware, software en service”, zegt Steven Vindevogel, Sales Director van Panasonic Toughbook. “Er worden verkoopdoelstellingen met de nieuwe partners afgesproken en als ze die vervolgens halen, promoveren ze naar een volgend partnerniveau in het partnerprogramma. Tegelijkertijd plukken ze de vruchten van ons gezamenlijke succes op de Europese markt voor robuuste handhelds met een waarde van 735 miljoen.”

Lees ook: Damen Shipyards implementeert nieuwe scanoplossing

Dat de markt in Europa zo groot is, heeft VDC research becijferd. Panasonic Toughbook zou volgens datzelfde onderzoek in 2016 een marktaandeel van 67 procent hebben op de Europese markt van robuuste notebooks, en een marktaandeel van 56 procent op de Europese markt van robuuste, professionele tablets.

Specialisten gezocht

Panasonic wil de lijst met partners vooral aanvullen met gespecialiseerde handheldresellers in de belangrijkste Europese regio’s. Het bedrijf werkt daarvoor samen met een nieuwe distributeur, ScanSource, die de nieuwe partners selecteert.

Edge-programma

Het Edge-programma is ontworpen rondom de huidige en toekomstige 5-inch rugged handhelds van Panasonic, zoals de FZ-F1 en de FZ-N1, met de bijbehorende randapparatuur en garanties. Resellers hebben toegang tot deze oplossingen en apparaten, die veel worden ingezet bij processen in de transport en logistiek.

Lees ook: 5.000 nieuwe handhelds verbeteren traceability PostNL

Reageer op dit artikel