nieuws

Komst Lidl dc maakt Moerdijk Europese fruithoofdstad

Warehousing 9616

Komst Lidl dc maakt Moerdijk Europese fruithoofdstad

Lidl heeft er een nieuw distributiecentrum er bij. Speciaal voor de distributie van fruit in Europa heeft het supermarktconcern een Europees distributiecentrum gebouwd. Het dc is verrezen in het havengebied in Moerdijk.

Moerdijk is 1 klap de fruithoofdstad van Europa geworden voor Lidl. Tonnen kilo’s aan bananen, mango’s, avocado’s appels en peren gaan binnenkort via Moerdijk hun weg vinden in Europa.

Europees distributiecentrum

Vanaf het havengebied Moerdijk worden vanaf medio april 78 landelijke en regionale distributiecentra van het Lidl concern voorzien van fruit.  Onder toezicht van tientallen genodigden en betrokkenen opende Lidl maandag 26 maart op zijn Europees distributiecentrum voor fruit in de logistiek hotspot in West Brabant.

Duurzaam dc

“Nieuwe parel op het gebied van logistiek.” Met die woorden opende Harm van Oorschot, vastgoed manager Lidl Nederland maandag 26 maart het nieuwste distributiecentrum van Lidl.  Van Oorschot doelt onder meer op het duurzame karakter van pand. Het dc is voorzien van zonnepanelen, gasloos, maakt gebruik van warmteterugwinningsysteem en is voorzien van led verlichting dat automatisch aan en uit gaat.

 

 

lidl

 

Lees ook
LED verlichting is nieuwe standaard in distributiecentrum

 

3 logistieke dienstverleners

Het dc, dat naast fruit ook diepvriesartikelen op- en overslaat voor heel Europa, herbergt volgens het Duitse bedrijf ook de grootste bananenrijperij van Europa. Het distributiecentrum telt 45 rijpkamers. Het overgrote deel wordt gebruikt voor bananen. Ook exotische fruitsoorten als avocado’s en mango’s worden er gerijpt. Naast fruit dient het EDC als Europees knooppunt voor diepgevroren producten. De 3 logistieke dienstverleners RVS Fruit, Rosenbaum en Thermotraffic exploiteren het dc in opdracht van Lidl.

 

Lees ook
Arbeidsmarkt blijft onder hoge druk

 

Personeel

Het nieuwe pand moet over 2 tot 3 jaar werk bieden aan 200 mensen, tot tevredenheid van Jac Klijs, burgemeester van Moerdijk. Hij sprak zijn blijdschap uit over de komst van het EDC in zijn gemeente. In eerste instantie mikt Lidl op 100 medewerkers. Op dit moment staat de teller op 32.

 

 

Reageer op dit artikel