nieuws

Inbraak in Mediamarkt-dc, leveringen dagen vertraagd

Warehousing 6840

Inbraak in Mediamarkt-dc, leveringen dagen vertraagd
Het multi-client dc van Fiege in Nieuwegein. Eerder deze week vond hier een inbraak plaats waarbij laptops, tablets en mobiele telefoons werden buitgemaakt van klant Mediamarkt.

Elektronicaconcern Mediamarkt kampt op dit moment met een vertraging in de levering van bestellingen uit de webwinkel. De vertraging komt door een inbraak in het distributiecentrum in Nieuwegein eerder deze week.

De politie bevestigt dat er een inbraak is geweest in het pand, het voormalige distributiecentrum van V&D, aan de Inundatiedok op logistiek bedrijvenpark Het Klooster in Nieuwegein.

Fiege: ‘geen commentaar’

Logistiek dienstverlener Fiege is verantwoordelijk voor deze e-fulfilment operatie en heeft onder meer MediaMarkt als klant. Desgevraagd laat Fiege zelf weten op dit moment (nog) geen commentaar te willen leveren over hoe de diefstal heeft kunnen plaatsvinden en hoe de groot de schade is.

Diefstal mobiele telefoons en laptops

Volgens de politie zijn uit het dc veel waardevolle spullen weggenomen, zoals mobiele telefoons, tablets en laptops.

‘Bestellingen niet verzendklaar’

MediaMarkt zelf bevestigt tegenover ANP dat er is ingebroken en dat de politie onderzoek doet. Gevolg van de inbraak is dat bestellingen in het dc niet verzendklaar gemaakt kunnen worden. MediaMarkt verwacht dat vrijdag meer bekend is over wanneer klanten bestelde producten kunnen verwachten.

Bestellingen ophalen in winkels

Mensen die snel een product willen hebben, moeten naar de fysieke winkels van MediaMarkt, omdat die werken met een eigen voorraad, laat een woordvoerster van het elektronicaconcern weten.

Reageer op dit artikel