nieuws

Heftrucks en Dematic stuwen cijfers Kion

Warehousing 1373

Heftrucks en Dematic stuwen cijfers Kion

Kion heeft een goed jaar achter de rug. De Duitse material handling specialist zag zijn omzet en winst in 2017 flink toenemen.

De omzet van de Kion Group steeg het afgelopen jaar met 37 procent tot 7,654 miljard euro. De orderintake in het concern nam in 2017 met 36,8 procent toe tot 7,979 miljard euro. Het geconsolideerde nettoresultaat steeg met 73,3 procent tot EUR 426,4 miljoen euro.  2017 was de eerste keer dat Dematic, Kion nam Dematic in 2016 over, volledig meetelde in de jaarcijfers.

Heftrucks

Kion verkocht in 2017 veel nieuwe heftrucks. De verkoopcijfers heftrucks (Kion is moederbedrijf van de merken Linde, Still, Fenwick, OM NOG, Baoli en Voltas) en ander intern transportmaterieel steeg met 13 procent tot 201.400 stuks. De waarde van inkomende orders groeide met 8,8 procent tot ruim 5.8 miljard euro.

 

 

Lees ook
Kion neemt belang in Chinese heftruckfabrikant

 

 

De omzet steeg met 8,2 procent tot ruim 5,6 miljard euro. Het aantal nieuwe voertuigen steeg met 9,3 procent. Ondanks hogere materiaalprijzen, steeg de aangepaste *EBIT met 9,1 procent tot 640,1 miljoen.

Dematic

De divisie Supply Chain Solutions, waarvan de activiteiten zijn gebundeld onder de merknaam Dematic, noteerde een omzet van ruim 2 miljard euro. De gecorrigeerde EBIT van het bedrijfsonderdeel bedroeg 181,4 miljoen euro; 9 procent hoger dan in 2016.

 

 

Bekijk ook
Top 10 material handling spelers

 

Vooruitblik en speerpunten

Gordon Riske, ceo Kion: “Vorig jaar hebben we zeer goede vooruitgang geboekt met de herschikking van de Kion Group na de overname van Dematic. De integratie in de Groep is zeer goed verlopen.” In 2018 verwacht Kion zijn orderportefeuille te verhogen tot 8 en 8,5 miljard euro.  De komend jaren ligt het accent bij de een na grootste material handling specialist  op innovatie, digitalisering, automatisering, efficiënt energieverbruik en nog betere prestaties van de producten en processen, aldus de leidsman tijdens de presentatie van de jaarcijfers.

 

*(EBIT=operationele inkomsten van een onderneming voor aftrek van rente en belasting.

Reageer op dit artikel