nieuws

Franse material handling specialisten bundelen krachten

Warehousing 1123

Franse material handling specialisten bundelen krachten

Frankrijk heeft er een material handling specialist van formaat bij. Alstef en BA Robotic Systems gaan samen verder onder 1 vlag. De fusie moet zorgen voor slimmere oplossingen en gemak voor de klant.

Alstef en BA Robotic Systems gaan verder onder de naam B2A Technology. Volgens eigen zeggen wordt het bedrijf door de deal de nieuwe Franse marktleider van geautomatiseerde, bedrijfsklare oplossingen voor de intralogistieke sector, luchthavens en de roboticabranche.

AGV oplossingen

Alstef is gespecialiseerd in automatische magazijnsystemen en biedt complete oplossingen aan van hoogbouwmagazijnen tot gerobotiseerde ordervoorbereiding op pallets. BA Robotic Systems is vooral bekend om zijn AGV-oplossingen.

 

Top 10 material handling spelers

Robots in de logistiek: dit is er, dit kunnen ze

 

De twee bedrijven werkten al jaren samen. De fusie moet de Franse en internationale groei op het gebied van intralogistiek versterken. Beide bedrijven blijven actief onder hun eigen merknaam en  teams.

1 stop shopping

De bundeling van expertise en oplossingen moet de klantkeuze vergemakkelijken. Een trend die al jaren speelt in de material handling sector waar formaat steeds belangrijker wordt. One stop shopping wordt prominenter. Bekend voorbeeld van die trend is Kion die Egemin en Drematic overnam.

Vorig jaar volgde Toyota door de koop van Vanderlande. Hierdoor zijn de Japanners in 1 klap de grootste 1 stop player ter wereld geworden in material handling.

 

 

Reageer op dit artikel