nieuws

Dit zijn de ‘beste’ producten van LogiMat 2018

Warehousing 1651

Dit zijn de ‘beste’ producten van LogiMat 2018

Een autonome mobiele robot, een oplossing die trillingen bij heftrucks vermindert en een slimme handschoen zijn de ‘beste’ producten van Logimat 2018

De 3 bedrijven wonnen in 3 verschillende categorieën. De prijzen werden voor de 15e keer uitgereikt op basis van een onafhankelijke jury van wetenschappers en journalisten. Innovatiewaarde en het efficiëntie potentieel stonden hierbij centraal.

Magazino wint categorie orderpicking

In de categorie van orderpicking, intern transport, tillen en opslagtechnologie won Magazino de prijs. De robotspecialist, die onlangs nog bijna 25 miljoen groeigeld ophaalde, sleepte de innovatieprijs in de wacht met robot SOTO. SOTO is een volledig autonome mobiele robot voor de fashion industrie.  De robot, dat navigeert op basis van 3D cameratechnologie, kan objecten van een transportband pakken, opslaan in de robot om het object vervolgens naar het juiste rek te transporteren.

 

De redactie van Logistiek is aanwezig op de LogiMAT, lees hier al het LogiMAT nieuws.

De gripper is voorzien van meerdere camera’s om misgrijpen te voorkomen. Een 3D camera lokaliseert de objecten, meet de afmetingen en bepaalt de positie van het object dat gepickt is. Een 2D-camera scant de barcodes van de objecten. Magazino is onder meer bekend van de orderpickrobot Toru. Fiege gebruikt de robot in zijn e-fulfilment voor schoenenreus Deichmann.

Minder trillingen heftruck

De categorie software, IT communicatie was een prooi voor Berger Engineering voor ’s werelds eerste SEOS®-technologie. De SEOS®-technologie vermindert trillingen van opslag- en ophaalmachines en zorgt zo voor een hogere opslagcapaciteit in hoogbouwmagazijnen. Het intelligente besturingssysteem vermijdt mechanische overbelasting en voorkomt met name haarlijnscheuren aan de voet van de mast. De rijcurven die zijn geoptimaliseerd met SEOS beschermen ook de motor, transmissie en aandrijfwielen. Het gevolg hiervan is een langere levensduur van mechanische componenten en lagere onderhoudskosten.

 

Slimme handschoen

De Duitse start up Proglove won de categorie “identificatie, verpakking, laden, ladingbeveiliging” Het bedrijf won met de slimme handschoen proGlove MARK. ProGlove Mark scant bijvoorbeeld een streepjescode met een druk op de knop en geeft direct visuele en akoestische feedback aan de gebruiker. Hij weet dus direct of bijvoorbeeld het juiste product is geselecteerd of dat de juiste  volgorde van de werkstappen is gevolgd. Een scherm of extern scanapparaat is daardoor niet meer nodig. scanapparaat. Dit bespaart tijd en verhoogt de productiviteit

Lees ook: Grootste LogiMAT ooit opent deuren

Reageer op dit artikel