nieuws

Broekman Logistics opent nieuw dc op Maasvlakte (video)

Warehousing 2232

Broekman Logistics opent nieuw dc op Maasvlakte (video)

Broekman heeft afgelopen week een nieuw distributiecentrum op de Maasvlakte in gebruik genomen. Het betreft een dc van 35.000 vierkante meter voor de opslag van zowel gevaarlijke als ongevaarlijke producten.

Het nieuwe distributiecentrum bevindt zich in de door de overheid benoemde ‘top corridor’. Met het nieuwe bedrijfsonderdeel wil Broekman Logistics haar klanten de mogelijkheid bieden om direct en eenvoudig de Europese markt te bedienen. Er wordt voldaan aan de strengste normen op het gebied van veiligheid en milieu.

Onthulling nieuw concept Blue4c

Tijdens de officiële opening van het dc eind vorige week is door Broekman ook het nieuwe concept Blue4c onthuld. Hiermee speelt het bedrijf volgens eigen zeggen in op vier trends binnen warehousing en logistics en zet een volgende stap in gecombineerde opslag van gevaarlijke en ongevaarlijke producten op één locatie. Blue staat voor Broekman Logistics Unlocking Europe. 4c is een verwijzing naar Coordinates, Combination, Customised en Compliant. “In de conceptnaam staat verbinding tussen de ‘4’ en ‘C’ centraal, een symbool van combinatie van factoren”, zegt Willem Jan van Amersfoort, binnen Broekman verantwoordelijk is voor warehousing en distributie.

Inspelen op vier belangrijke trends

Met het nieuwe concept wordt volgens de logistiek dienstverlener ingespeeld op vier belangrijke trends: verschuiving van modaliteiten, opkomende product-marktcombinaties die verschillende warehouses vereisen, verandering van veiligheidsvoorschriften en globalisering van productie en logistiek. Van Amersfoort: “Blue4c sluit aan bij onze groeistrategie in Nederland. Wij willen marktleider zijn én blijven op het gebied van ADR-opslag. Daarnaast bieden we op strategische locaties warehousingcapaciteit aan om continu in te spelen op de klantbehoeften.”

 

310.000 vierkante meter opslagcapaciteit

Met het nieuwe dc kunnen klanten op een strategische locatie, nabij de containerterminals van de Maasvlakte, zowel gevaarlijke als ongevaarlijke producten opslaan. Er is zo’n 35.000 vierkante meter opslagcapaciteit. De totale warehousingcapaciteit van Broekman in Nederland bedraagt meer dan 310.000 vierkante meter. Een derde daarvan is ingericht voor de opslag van gevaarlijke stoffen.

Broekman breidt ook uit in Venlo

Morgen, woensdag 28 maart, start ook de bouw van de vorig jaar al aangekondigde nieuwe logistieke campus voor Broekman in logistieke hotspot Venlo. De Belgische logistiek vastgoed ontwikkelaar Heylen Warehouses realiseert de campus die een magazijnoppervlakte krijgt van 53.000 vierkante meter. Dit distributiecentrum verrijst op de voormalige productielocatie van DSM Pharma Chemicals in Venlo.

800 medewerkers

Broekman Logistics is meer dan 55 jaar geleden ontstaan in de Rotterdamse haven en uitgegroeid tot een logistiek dienstverlener met ongeveer 800 medewerkers. Het heeft vestigingen in Nederland, China, India, Singapore, België, Polen en Tsjechië.

Reageer op dit artikel