nieuws

Active Ants investeert in pick robot

Warehousing 2078

Active Ants investeert in pick robot

Active Ants heeft weer een stap gezet in de automatisering van haar e-commerce logistiek. De e-fulfilment speler kiest voor een piece picking robot.

Active Ants loopt graag voorop in technologie en automatisering. Na testen met Google Glass, iPod en de aanschaf van de Autostore in 2016, kiest de e-fulfilment speler nu voor een piece picking robot voor zijn operatie.

Piece picking robot

Active Ants, die onlangs zijn Autostore systeem fors uitbreidde, heeft 6 pickpoorten. 1 daarvan wordt nu ingevuld door de robot van Fizyr (voorheen Delft Robotics). Active Ants claimt het eerste e-fulfilment speler ter wereld te zijn dat een piece picking robot met artificial intelligence aanschaft.

 

Vision software

De aanschaf volgt na een testfase met Fizyr, dat in 2016 onder de naam Delft Robotics de Aamazon pick challenge won. Samen met Active Ants is een praktische toepassing ontwikkeld voor deze software.. Fizyr installeerde robot met de vision software en Active Ants bouwde de IT koppeling. Hierdoor kan de robot communiceren met het ERP systeem van Active Ants.

 

 

Zie ook
Roadmap Robotics: in 4 stappen aan de slag met robots in het magazijn

 

 

Uitdagingen

Jeroen Dekker, eigenaar Active Ants: “De robot zal in het begin maar een gedeelte van de artikelen kunnen pakken. Moeilijkere items zoals losse theelepeltjes, of te zware items kunnen nog niet door de robot worden opgepakt. Dit zijn uitdagingen die we moeten gaan oplossen. We geloven niet dat de robot al op korte termijn een significant deel van de orderpicks in ons bedrijf gaat overnemen. Maar we vinden de technologie voor ons bedrijf en onze sector belangrijk genoeg om er nu al wel in te investeren. We lopen graag voorop.”

 

Reageer op dit artikel