nieuws

Schoenenfabrikant EMMA gooit logistieke roer om

Warehousing 1966

Schoenenfabrikant EMMA gooit logistieke roer om

De Limburgse schoenenfabrikant Emma brengt haar logistieke activiteiten onder in één nieuw locatie in Kerkrade. De centralisatie moet de logistiek verbeteren. Ook de interne logistiek gaat flink op de schop.

Forse groei zorgde voor ruimtegebrek en overvolle magazijnen bij EMMA dat uit 3 divisies bestaat: Protag Shoe Supply in Brunssum (productie), Emma Safety Footwear in Bunde en Emma (commercie/distributie), eveneens in Bunde.

Een nieuw distributiecentrum is nodig om de efficiency en groeimogelijkheden te waarborgen.  Het nieuwe perceel op het bedrijventerrein Dentgenbach beslaat 30.000 m2. Costo tekent voor het intern transport tussen productie, opslag en expeditie. Dexion zorgt voor de opslagsystemen en de entresolvloeren.

Rollenbanen

Naast een nieuw pand, gaat ook de interne logistiek op de schop. Het intern transportmaterieel, zoals orderverzamelkarren en heftrucks wordt fors worden gereduceerd. Daarvoor in de plaats komen rollenbanen. De rollenbanen zullen een verbinding vormen tussen alle panden en daardoor zullen de halffabricaten en schoenen (in gecombineerde dozen met veelal 10 paren), aangestuurd via het WMS, hun bestemming automatisch gaan vinden.

 

Lees ook
Magazijnstellingen: zo kies je de juiste

Rollenbanen worden modulair en flexibel

 

De legbord- en palletstellingen (Dexion) bieden opslagcapaciteit aan bijna 100.000 paar schoenen. Het magazijn herbergt minimaal 2.200 SKU’s (1.800 types en maten schoenen en 400 accessoires). Tom Keulen, logistiek projectleider bij Emma over de verandering: “De productie lag nog niet eens zo lang geleden op 300.000 paar schoenen en in 2017 werden dat er al 500.000. Over enkele jaren willen wij naar 1 miljoen paar schoenen op jaarbasis. We moesten echt een moderniseringsslag maken om ook de komende jaren verder te kunnen.”

Scanners en RFID

Alle processen worden gedigitaliseerd middels (barcode) scanners en automatische detectiemiddelen. In de toekomst zullen we met onze leveranciers samenwerken om in de halffabricaten RFID tags aan te brengen. Daardoor krijgen we perfect zicht op de goederen in de hele supply chain.”

 

Reageer op dit artikel