nieuws

Keuringen magazijnen stijgen opnieuw

Warehousing 1378

Keuringen magazijnen stijgen opnieuw

Het aantal periodieke veiligheidskeuringen van magazijnen en materieel is opnieuw gestegen. 286.000 keuringen zijn in 2017 uitgevoerd.

Het aantal veiligheidskeuringen van magazijnen steeg in 2017 opnieuw. Dit keer harder dan de afgelopen jaren. In 2017 steeg het aantal keuringen ten opzichte van een jaar eerder met 9,5%.  Vorig jaar was de toename 8,2%. In 2015 was dat 8.0%.

Directeur Jan Hommes is niet verrast door deze groei. “De stijging weerspiegelt dat de economische omstandigheden sterk zijn verbeterd. Daarnaast wordt het bewustzijn van het belang van periodieke veiligheidskeuringen hiermee opnieuw bevestigd.’

Veiligheid magazijn

De meerderheid van de keuringen wordt uitgevoerd in de intralogistieke wereld: mobiel intern transport, magazijninrichtingen en tractiebatterijen. Dit betreft 90% van het totaal aantal keuringen. De overige 10% van de keuringen worden gedaan in de GWW-sector en de bouw: grondverzetmachines, hijswerktuigen, hijsmachines en burger- & utiliteitsbouw.

 

 

Lees ook
Verkiezing Veiligste Magazijn 2018 van start

 

In de intralogistiek zijn periodieke veiligheidskeuringen meer gemeengoed dan in de GWW-sector, verklaart BMWT die getallen.

Reageer op dit artikel