nieuws

GreyOrange breidt ‘Butler-familie’ uit met XL-variant

Warehousing 1644

GreyOrange breidt ‘Butler-familie’ uit met XL-variant

Magazijnrobot leverancier GreyOrange lanceert met de Butler XL een nieuw goods-to-person robot die goederen tot maar liefst 1.600 kilo kan tillen. Volgens het Indiase bedrijf is deze robot in staat om de meest uiteenlopende goederen te verplaatsen binnen fabrieksmagazijnen en omnichannel fulfilment centra tot en met grote distributiecentra.

Tijdens de Material Handling dag 2017 maakte Nederland voor het eerst kennis met de intelligente goods-to-person magazijnrobot ‘Butler’ van GreyOrange die in Nederland wordt geleverd door WMS en Supply chain app-specialist Logaps, een bedrijf van Ronald Schepers (voorheen A-SIS en Consafe). Het opmerkelijke is dat deze robot veel weg heeft van de welbekende Kiva-robot van Amazon die complete stellingkasten kunnen verplaatsen van en naar orderpickstations.

Butler XL: meer tilvermogen

Tijdens de LogiMAT in Stuttgart eind maart komt GreyOrange met een nieuwe Butler, de ‘XL’. Deze robot beschikt over een groter tilvermogen (1.600 kg) dan de huidige ‘Butlers’. Daardoor kan deze robot volgens het Singaporese/Indiase bedrijf de meeste uiteenlopende (zware) ladingen verplaatsen zoals zware bulk- en eindproducten, automotive onderdelen, productiematerialen en vloeistoffen. Bovendien maakt het voor de XL ook niet uit op of in welke ladingdragers (pallets, zakken of kratten) deze producten liggen.

Bij de afhandeling van de orders (ontvangst, opslag, picking en klaar maken voor verzending) worden de Butler-robots aangestuurd door het GreyMatter softwareplatform dat GreyOrange zelf ontwikkelde. Dankzij kunstmatige intelligentie zorgt dit platform volgens het bedrijf voor een optimale warehouse-operatie omdat voorzien is in alle functionaliteiten, intelligentie en services.

Inzetbaar op meerdere verdiepingen

Een ander groot voordeel van de uitdijende Butler-familie, is dat deze robots – met hulp van een lift- kunnen worden ingezet op meerdere verdiepingen van een distributiecentrum. Volgens GreyOrange wordt hiermee een grote flexibiliteit geleverd in de handling van materieel en voorraad op meerdere verdiepingen en wordt ook nog eens optimaal gebruik gemaakt van de beschikbare vloerruimte.

Grey Orange: Diverse klanten voor Butler XL

Daarbij komt dat de Indiase variant op het Kiva-systeem eenvoudig kan worden geïntegreerd in bestaande magazijn operaties omdat er maar weinig veranderingen hoeven worden doorgevoerd in de bestaande magazijninfrastructuur. GreyOrange laat weten dat verschillende units van de nieuwe Butler XL halverwege dit jaar worden geimplementeerd in distributiecentra van diverse klanten.

Reageer op dit artikel