nieuws

Automatiseerders lopen zich warm voor LogiMAT

Warehousing 1825

Automatiseerders lopen zich warm voor LogiMAT

Automatiseringsoplossingen voor de e-commerce, foodsector en fashion. Diverse aanbieders tonen tijdens LogiMAT 2018 hun laatste noviteiten.

SSI Schäfer haalde deze week de Europese vakpers naar Neunkirchen (D) om alvast kennis te maken met een paar opvallende noviteiten. Eén daarvan is het SSI Carrier System een hangbaansysteem voor kleding en andere producten tot 3 kg. Bijzonder aan het concept is de verschillende inzetmogelijkheden inclusief een dynamisch buffersysteem, sorteren en intern transport. Daarnaast investeert het bedrijf veel in de ontwikkeling van shuttlesystemen.

Oplossingen voor specifieke marktsegmenten

Recent heeft SSI Schäfer de organisatie omgevormd in een matrixstructuur om zo meer focus te krijgen op belangrijke markten. Dat zijn in dit geval food retail, fabrikanten van voedingsmiddelen en dranken, retail en groothandel, medisch en cosmetica, industrie en tot slot mode. Met name het laatste segment is in de afgelopen periode uitgegroeid tot een belangrijk afzetgebied.
Dematic is een andere grote speler waar het gaat om automatische material handling systemen. Het bedrijf presenteert eveneens branchespecifieke automatiseringsoplossingen voor de e-commerce, levensmiddelen- en kledinghandel in de vorm van kleinere replica’s. Voor het efficiënt afhandelen van pickprocessen  voor e-fulfilment toont Dematic de Multishuttle. Ook het systeem AutoStore komt aan bod evenals zakkensorteerder MonaLisa voor de verwerking van retouren.

Veel nadruk op innovatieve concepten

Dematic heeft LogiMAT gekozen als het podium om innovaties te tonen. In vergelijking met vorig jaar verdubbelt de Dematic, sinds 2016 onderdeel van Kion, de standoppervlakte tot 240 vierkante meter. Nieuw op de stand is een zogenaamde blackbox; daar mogen klanten en studenten naar binnen die zich van tevoren hebben aangemeld. De bezoekers mogen daarbij buitengewone verrassingen verwachten achter gesloten deuren.
Noviteiten zijn er ook bij Knapp (Evo OSR shuttle), Stöcklin (FSP shuttle) en TGW (Flashpick).

Robotisering voor het hele magazijn

De meeste aandacht zal wellicht uitgaan naar nieuwe oplossingen gericht op onbemand transport en robots. Magazino wil de warehousewereld opnieuw verrassen, dit keer met Soto. Het gaat om een volledig autonome robot met 3D camaratechnologie, die geheel zelfstandig legbordstellingen kan aanvullen met dozen en bakken tot 60 x 40 x 40 cm en 15 kg gewicht. Dat kan tot een hoogte van 246 cm. Orderpicken is natuurlijk ook mogelijk. De robot beschikt over voldoende intelligentie om te voorkomen dat er veiligheidsissues ontstaan met medewerkers in hetzelfde magazijndeel en kan bovendien prima in de cloud samen werken met andere robots.
Ander robot- en AGV nieuws is de vinden op de stands van onder andere Bito, Grenzebach en Toshiba.

Reageer op dit artikel