nieuws

WDP koopt 280.000 m2 grond voor 57 miljoen euro

Warehousing 3302

WDP koopt 280.000 m2 grond voor 57 miljoen euro

Logistiek vastgoed ontwikkelaar WDP heeft de Nederlandse grondbank verstevigt met de aankoop van drie nieuwe kavels met een totale oppervlakte van 280.000 vierkante meter. Met de aankoop van de kavels in Bleiswijk, Schiphol en Den Bosch is, zo meldt het beursgenoteerde vastgoedbedrijf, een bedrag gemoeid van 57 miljoen euro.

Het totale ontwikkelingspotentieel voor de realisatie van nieuwe distributiecentra bedraagt volgens WDP circa 150.000 vierkante meter.

15 hectare op bedrijventerrein Prisma

Op logistiek bedrijvenpark Prisma in Bleiswijk heeft WDP (gefaseerd) een perceel aangekocht van 15 hectare, dat goed is voor een ontwikkelingspotentieel van ruim 80.000 vierkante meter. Op dit centraal in de Randstad gesitueerde logistieke bedrijvenpark heeft WDP recentelijk nieuwe distributiecentra gerealiseerd voor Mediq, Total Exotics en Toolstation.

Nieuw dc op Schiphol Logistics Park

Voor de uitbreiding op het Schiphol Logistics Park heeft het beursgenoteerde logistiek vastgoedbedrijf eind vorig jaar 4 hectare extra grond verworven. Op dit logistiek bedrijvenpark is ruimte voor een nieuw distributiecentrum van circa 20.000 vierkante meter. Dit dc wordt gerealiseerd naast de bestaande magazijnen die WDP heeft verhuurd aan de logistiek dienstverleners Rapid Logistics en Kuehne + Nagel.

WDP herontwikkelt in Den Bosch

In Den Bosch heeft het vastgoedbedrijf de grootse aankoop gedaan. Daar zijn op bedrijventerrein De Rietvelden drie kavels verworven. Deze kavels waren voorheen in handen van Heineken, de gemeente Den Bosch en energiebedrijf  RWE. WDP wil deze (herontwikkelings)locaties samenvoegen en er één logistieke hub bouwen die een oppervlakte krijgt van circa 50.000 vierkante meter.

Gunstige multimodale ontsluiting

De aangekochte kavels in de Brabantse provinciehoofdstad liggen in de directe nabijheid van de BCTN inland terminal. In de toekomst kunnen bedrijven vanuit deze logistieke hub (zie artist impression), gelegen op het kruispunt van de snelwegen A2 en de A59, gebruik maken van transportmogelijkheden via zowel spoor, weg als water.

Heembouw realiseert dc Den Bosch

WDP werkt bij de realisatie van het nieuwe distributiecentrum in logistieke hotspot Den Bosch samen met bouwonderneming Heembouw.

Reageer op dit artikel