nieuws

Kion neemt belang in Chinese heftruckfabrikant

Warehousing 981

Kion neemt belang in Chinese heftruckfabrikant

Kion gaat nauw samenwerken met de Chinese heftruckfabrikant EP. Door de deal breidt Kion zijn productaanbod uit in de snelgroeiende markt voor magazijnapparatuur op instapniveau.

Donderdag heeft de Kion Group een overeenkomst getekend in Anji, China. Kion, de een na grootste material handling speler ter wereld, neemt een minderheidsbelang in EP Equipment. De samenwerking moet het productaanbod van Kion aan de onderkant van de markt vergroten.

Kion vergroot concurrentiepositie

Het partnerschap richt zich op gezamenlijke productontwikkeling en synergieën in de toeleveringsketen. De deal moet beide partijen meer concurrerend maken in het productaanbod. Gordon Riske, ceo Kion:  “We zijn verheugd om deze strategische samenwerking met EP Equipment aan te gaan. De samenwerking zal onze positie op de bloeiende markt voor magazijnuitrusting verder versterken.”

EP is in 1999 opgericht. Het bedrijf heeft wereldwijd meer dan 1.000 mensen in dienst en is prominent aanwezig op de Chinese en Amerikaanse markt.

Overnames Kion

EP is niet de enige strategische deal van Kion. In 2016 nam het Dematic over. Een jaar eerder was het Belgische Egemin aan de beurt. Inmiddels zijn beide bedrijven samengevoegd en is de naam Egemin ter ziele. 

 

Reageer op dit artikel