nieuws

Hoogste BREEAM-waardering voor vrieshuis Kloosterboer Velsen

Warehousing 1827

Hoogste BREEAM-waardering voor vrieshuis Kloosterboer Velsen
DCIM100MEDIADJI_0014.JPG

Logistiek dienstverlener Kloosterboer Velsen heeft volgens eigen zeggen een primeur met het allereerste vrieshuis in Europa dat beschikt over het BREEAM-certificaat ‘outstanding’. Deze hoogste duurzaamheidsscore werd behaald voor de uitbreiding en aanpassing van het bestaande vrieshuis in Velsen (N-H).

De nieuwe vrieshuis uitbreiding met een oppervlakte van 15.000 vierkante meter is volgens Kloosterboer Velsen zo’n 10 procent energiezuiniger dan vergelijkbare projecten. Om dit realiseren is voor de uitbreiding gebruik gemaakt van innovatieve technieken die de duurzaamheid van het pand naar een hoger plan moet tillen.

Kloosterboer: uitbreiding is energieneutraal

Zo zijn er 2.500 zonnepanelen geplaatst op de aluminiumkleurige daken voor een zo hoog mogelijk rendement, waarmee de uitbreiding volgens de logistiek dienstverlener ‘energieneutraal is’. Het besturingsprogramma van de vriesinstallaties is door Kloosterboer Velsen – voorheen Daalimpex – in eigen beheer geschreven, waarbij vooral de nadruk is gelegd op energiebesparing.

Hele magazijn beschikt over LED-verlichting

Ook zijn de bestaande hallen opgenomen in de nieuwe besturing, zodat er mix is ontstaan van de energiebehoefte, het aanbod van de zonnepanelen en de afname van energie uit het elektriciteitsnet op gunstige momenten. Het hele magazijn is daarnaast voorzien van LED-verlichting met aanwezigheidsdetectie.

Skybox met hightech installaties

Als uitkijkpunt op het Noordzeekanaal is door Kloosterboer ook een zogenaamde skybox gebouwd; een vergader-, conferentie- en instructieruimte, voorzien van hightech installaties, zoals een vooruitstrevende warmtepomp.

Cool Port ook BREEAM-Outstanding

Kloosterboer heeft als ambitie dat het erkend wordt voor de duurzame aanpak. Naast het vrieshuis in Velsen heeft de nieuwe vestiging Cool Port ook de nodige maatregelen genomen om ook daar de BREEAM-certificering ‘outstanding’ te behalen. Eerder is voor de uitbreiding op de Maasvlakte in Rotterdam het 3 sterren certificaat ‘very good’ behaald en zijn in 2016 bij de vestiging in Vlissingen 4 windturbines geplaatst.

Reageer op dit artikel