nieuws

Delin Capital ontwikkelt voor 400 miljoen euro aan logistiek vastgoed

Warehousing 3033

Delin Capital ontwikkelt voor 400 miljoen euro aan logistiek vastgoed

Logistiek vastgoed ontwikkelaar en belegger Delin Capital Asset Management (DCAM) is in Europa bezig met de ontwikkeling van rond de 900.000 vierkante meter aan logistiek vastgoed in onder andere het Verenigd Koninkrijk en Spanje. Nederland is goed vertegenwoordigd met in totaal 300.000 vierkante meter met een waarde van 400 miljoen euro.

Dat heeft Delin maandag bekend gemaakt, meldt Vastgoedmarkt. Momenteel is 126.000 vierkante meter logistiek vastgoed  in aanbouw, terwijl de voorbereidingen voor de bouw van nog eens 174.000 vierkante meter gaande zijn. 90.000 vierkante meter is voorverhuurd, het overige deel wordt op risico ontwikkeld.

Nieuw e-commerce dc Lidl

In Moerdijk en Rotterdam werden recentelijk twee projecten van respectievelijk 17.000 vierkante meter en 15.000 vierkante meter voorverhuurd aan logistiek dienstverlener Van der Helm. In Oud Gastel bij Roosendaal is Delin vorig jaar gestart met de realisatie van een nieuw Europees e-commerce distributiecentrum voor Lidl op bedrijventerrein Borchwerf II.

Medio dit jaar start nieuwbouw

Voor 174.000 vierkante meter zijn de vergunningen aangevraagd, meldt de logistiek vastgoed ontwikkelaar. De bouw in Nederland zal naar verwachting medio dit jaar aanvangen.

Nieuw acquisities in VK en Spanje

Doelstelling van DCAM, een Londense ontwikkelaar en belegger met veel Russisch kapitaal, is het realiseren van een totale projectenpijplijn in 2019 van 900.000 vierkante meter aan logistiek vastgoed verdeeld over Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Spanje. Om die ambitie waar te kunnen maken heeft DCAM een aantal nieuwe medewerkers aangetrokken in het VK en Spanje en is volop in onderhandeling over nieuwe acquisities in beide landen.

Vraag naar mega-dc’s groeit

Volgens Managing Director Ekatarine Avdonina is er veel vraag van uiteenlopende gebruikers naar zogenoemde ‘big boxes’ dankzij de gunstige economische ontwikkeling. De echte ‘doorbraak’ van Delin in Nederland was in 2014 toen het van DHG voor een bedrag van 75 miljoen euro een distributiecentrum kocht van 107.000 vierkante meter in het Westelijk Havengebied van Amsterdam.

Reageer op dit artikel