nieuws

Damen Shipyards implementeert nieuwe scanoplossing

Warehousing 1657

Damen Shipyards implementeert nieuwe scanoplossing

Damen Shipyards Gorinchem wil voorop blijven lopen op logistiek gebied. De scheepsbouwer heeft daarom een nieuwe scanapplicatie geïmplementeerd. Naast de applicatie is ook gekozen voor nieuwe hardware voor een deel van het logistieke proces.

Damen Shipyards , winnaar van de Nederlandse Logistiek Prijs 2017,  verwacht door de investering in handhelds zijn logistieke proces te kunnen verbeteren. De combinatie van nieuwe soft- en hardware moet de servicegraad en de productiviteit verhogen

Handscanner

Damen, dat onlangs in zee ging met de concurrent,  zocht een all-in-one device waarbij de gebruikers in een compact design konden beschikken over een tablet, een smartphone en een barcodescanner, zonder concessies te doen aan gewicht, gebruiksgemak of ergonomie. Zo moest het voor de gebruikers mogelijk zijn om naast het scannen ook foto’s te kunnen maken en Office 365 op afstand ter beschikking te hebben. Daarnaast kan het device ook gebruikt worden voor onderling contact middels Skype for Business. Damen heeft gekozen voor de Panasonic Toughpad FZ-N1 handheld.

 

Lees ook
In 6 stappen naar de juiste handscanner

 

Arjan van Doorn, Solution Manager voor logistiek bij Damen Shipyards Gorinchem: “Met de nieuwe handhelds kan alles ‘on the spot’ verwerkt worden zonder op zoek te moeten gaan naar een WiFi-spot met een stabiele verbinding. Daarnaast is de snelheid van het device zelf erg hoog en is de device in ergonomisch opzicht goed in de smaak gevallen dankzij de gekantelde barcodescanner. Het laatste voordeel is dat deze devices ook opgenomen kunnen worden in de Mobile Device Management tool die wij hebben.”

 

Reageer op dit artikel