nieuws

VCK Logistics SCS live met WMS

Warehousing 1424

VCK Logistics SCS live met WMS

VCK Logistics SCS heeft het WMS van Boltrics in gebruik genomen voor de e-fulfilment van 122 T-Mobile winkels.

In de mobiele telefonie draait het om klanttevredenheid en een efficiënte supply chain binnen de interne en externe processen met volledige track & traceability. Om dat proces te borgen, zocht T-Mobile de samenwerking op met logistiek dienstvelener VCK Logistics SCS.

Felle logistieke telecommarkt

VCK Logistics gebruikte reeds Microsoft Dynamics als bedrijfsbrede softwareoplossing. Maar om een passende oplossing te creëren, werd er destijds veel maatwerk werd toegepast. Wat prettig was op de korte termijn, maar op de lange termijn vormde het een belemmerende factor om nieuwe ontwikkelingen snel te kunnen adopteren. “Met de toenemende verwachtingen van consumenten, de druk op kosten en de felle concurrentiestrijd binnen de logistieke telecommarkt is achterblijven op het gebied van de nieuwste technologie simpelweg een ‘no go’”, zegt Brennus van der Klaauw, ‎Managing Director bij VCK Group. “Voor T-Mobile is het uitermate belangrijk dat orders compleet en op tijd geleverd worden. Met onze nieuwe WMS-oplossing – gebouwd op het Microsoft Dynamics-platform – worden we niet langer beperkt qua techniek. Zo zijn we dankzij serienummer/IMEI registratie in staat orders gedurende het gehele proces te volgen. Mocht er onverhoopt iets fout zijn gegaan, dan weten we dat op die manier altijd te tracken.”

Monitoren

Naast een uitgebreide track & trace-functionaliteit worden goederen bij inslag geïdentificeerd op basis van vooraf ontvangen specificaties. Verder gebruikt VCK Logistics verschillende technieken, zoals wave- en zone picking en een integratie met de conveyor systemen van Costo om de pick processen zo efficiënt mogelijk in te richten. Met KPI’s op orderregelniveau zijn ze daarnaast in staat te monitoren of orders conform SLA-afspraken zijn afgehandeld.

Slimme supply chain

Alles draait bij de samenwerking om efficiency. Om tijd en kosten te besparen – maar ook om fouten tot een minimum te beperken. Van der Klaauw: “Continu kijken we hoe we de supply chain slimmer kunnen inrichten en logistieke processen kunnen vereenvoudigen. Met het nieuwe WMS hebben we onze processen nog verder kunnen automatiseren en mechaniseren – wat direct ook de kans op fouten reduceert. In eerste instantie is de oplossing ingezet voor T-Mobile, maar deze wordt momenteel ook uitgerold bij andere telecom klanten zowel in Nederland als in Duitsland en Zwitserland.”

Lees ook: VCK Logistics investeert in duurzaamheid

Reageer op dit artikel