nieuws

Ploeger Logistics breidt fors uit in Harderwijk

Warehousing 2524

Ploeger Logistics breidt fors uit in Harderwijk

Logistiek dienstverlener Ploeger Logistics gaat flink uitbreiden in Harderwijk. Op bedrijventerrein Lorentz III verrijst in 2018 een distributiecentrum van 10.300 vierkante meter. Het nieuwe pand, dat na oplevering beschikt over 16.000 palletplaatsen, voldoet straks met het predicaat ‘Outstanding’ aan de hoogste klasse 5 BREEAM-norm.

De eerste paal van de uitbreiding bij Ploeger Logistics gaat begin januari de grond in. De oplevering van de eerste fase is een half jaar later gepland. Volgen directeur Adwin Ploeger betekent deze nieuwbouw ‘een strategische investering’. “Er ontstaat een sterk en duurzaam toekomstperspectief voor ons. Deze uitbreiding past binnen onze groeiambities voor de komende jaren. Vanuit deze locatie kunnen we opdrachtgevers nog beter bedienen met integrale logistieke oplossingen.”

Supply chain positie verstevigen

De uitbreiding van het warehouse van de logistiek dienstverlener wordt gerealiseerd op een steenworp afstand van de huidige locatie in Harderwijk. In het pand komt ook een unit met kantoorruimtes en crossdock-faciliteiten. Met de nieuwbouw vergroot Ploeger (op plaats 68 in de laatste editie van de Top 100 Logistiek Dienstverleners, red.) volgens eigen zeggen zijn ‘supply chainpositie op het gebied van warehousing en groupage en gespecialiseerd vervoer’.

Maximale BREEAM-score

Het nieuwe warehouse voldoet volgens Ploeger aan de hoogste BREEAM-duurzaamheidsnormen. “BREEAM Outstanding betekent dat we maximaal scoren op meerdere onderdelen, onder andere energieverbruik, gezondheid, materialen  en productiviteit.”

Ruimte voor uitbreiding

Op de nieuwe locatie is op termijn mogelijkheid voor een verdere uitbreiding van 15.000 vierkante meter, waardoor in totaal een tweede logistiek centrum in Harderwijk ontstaat met in totaal 25.000 vierkante meter extra warehousecapaciteit voor Ploeger dat onlangs zijn Oost-Europese transport- en expeditie-activiteiten overhevelde naar FCE Transport eveneens gevestigd in Harderwijk.

Reageer op dit artikel