nieuws

Jaarbeurs weet bezoekersaantallen redelijk vast te houden

Warehousing 1463

Jaarbeurs weet bezoekersaantallen redelijk vast te houden

In drie dagen tijd noteerden de beurzen Logistica en ICT & Logistiek gezamenlijk ongeveer 9 procent minder bezoekers dan twee jaar geleden, toen de beurs vier dagen duurde. De beursorganisatie is tevreden.

“Met een veranderde frequentie, meer aandacht voor kennisdeling en de focus op oplossingen voor logistieke vraagstukken, is het toch altijd spannend wat bezoekers ervan vinden”, aldus Martijn de Weerd, brandmanager van Jaarbeurs. Hij is niet ontevreden over het aantal bezoekers, dat de combinatie van Logistica en ICT & Logistiek vorige week op de been wist te brengen. Logistica noteerde een aantal van 15.417 geregistreerde bezoekers (dat waren er nog 19.167 in 2015), terwijl de beurs ICT & Logistiek opnieuw meer belangstelling trok met 7.358 bezoekers (tegenover 5.901 in 2015). Beide beurzen duurden toen van dinsdag tot en met vrijdag, dit keer was de beursperiode een dag korter.

‘Exposanten zijn zonder uitzondering tevreden’

Volgens De Weerd kwamen veel bezoekers met een duidelijk doel naar de beurs: gericht op zoek naar oplossingen. Dat merkten exposanten duidelijk op hun stands en tijdens een presentatie. “Met als belangrijkste resultaat dat er volop handel is gedreven. Exposanten laten zonder uitzondering weten dat ze tevreden zijn,” aldus De Weerd.
Jan Hommes is als directeur van de Stichting Logistica eveneens blij met het resultaat van de beurs. “Logistiek staat bij veel bedrijven bovenaan de prioriteitenlijst. Nergens anders dan op deze beurs tref je de leveranciers, die daar mee kunnen helpen. En die hulp is veelgevraagd zo begreep ik uit de reacties van onze exposanten.”

Veel aandacht voor gezamenlijke presentaties

Speciale vermelding verdient het Hydrogen Plaza, waar bezoekers kennis konden maken met waterstoftechnologie en de toepassing daarvan in heftrucks. De hele keten van energieproductie, via opslag en tanken, tot het gebruik in een heftruck werd in beeld gebracht. “Dit betreft innovatieve technologie die in het kader van duurzaamheid en CO2 reductie de komende jaren meer en meer toegepast gaat worden”, aldus Hommes.
Ook de Scala voorstellingen op de Logistica zijn goed bezocht. Ruim 40 procent van de bezoekers heeft zich laten inspireren door de toepassingen, die hier door samenwerkende exposanten werden getoond. Zelfs een kleine 30 procent van de ICT & Logistiek bezoekers wist de weg naar een of meerdere scala’s te vinden, zo blijkt uit de registratiegegevens op de beursvloer.

Groot deel bezoekers komt kennis halen

Naast de stands van de ruim 300 exposanten op beide beurzen, konden bezoekers ook terecht in acht beurstheaters. Een breed palet aan onderwerpen kwam daar aan de orde, variërend van WMS, robotica, supply chain finance, tot veilig werken. Van de Logistica bezoekers heeft een derde deel van de bezoekers een of meer kennissessies bezocht. Van de bezoekers van ICT & Logistiek is maar liefst 45 procent bij een of meerdere sessies aanwezig geweest.

Reageer op dit artikel