nieuws

Interroll lanceert stuwdrukloos pallettransport

Warehousing 514

Interroll komt met een stuwdrukloos pallettransport op de markt. Deze nieuwe oplossing maakt een ononderbroken en probleemloze logistieke flow mogelijk.

Interroll lanceert stuwdrukloos pallettransport

Pallet Control 6000. Zo heet de nieuwe oplossing van Interroll. Tot nog toe was stuwdrukloos pallettransport enkel mogelijk met programmable logic controller (PLC) software en extra pneumatiek. De oplossing van Interroll elimineert de noodzaak van een gecentraliseerde PLC-bekabeling en -programmering.

Complete oplossing

De nieuwe besturingseenheid fungeert als een koppeling tussen de omvormer en het bekende Interroll MultiControl, die de volledige logica levert voor stuwdrukloos transport. De techniek is volgens eigen zeggen een belangrijk onderdeel van een complete oplossing, die ook de rollenbanen, de MultiControl en de Interroll-palletaandrijving omvat. Het maakt eveneens gebruik van 400V AC drive-technologie mogelijk.

 

Lees ook
Rollenbanen worden modulair en flexibel

Belastingreductie componenten

Het systeem wordt opgesplitst in verschillende zones die automatisch geactiveerd en gedeactiveerd kunnen worden als dat nodig is. De geïntegreerde softstartfunctie verlaagt het startkoppel, waardoor de belasting voor alle mechanische componenten vermindert. Een ander voordeel is de compacte opbouw: als trommelmotor heeft de Interroll-palletaandrijving dezelfde afmetingen als de transportrollen die gebruikt worden. Het kan daarom naadloos worden geïntegreerd in een conveyor profiel. Dit betekent dat de aandrijving geen extra ruimte nodig heeft en de conveyor rechtstreeks op de vloer of geïntegreerd in een draaitafel kan worden gemonteerd.

.

Reageer op dit artikel