nieuws

Hyster-Yale neemt Chinese heftruckfabrikant over

Warehousing 1390

Hyster-Yale neemt Chinese heftruckfabrikant over

Hyster-Yale Materials Handling vergroot zijn belang in China. De Amerikanen hebben een belang van 75% genomen in een Chinese heftruckfabrikant.

Hyster-Yale heeft driekwart van de aandelen van Zhejiang Maximal Forklift Company overgenomen.  De Amerikanen betaalden hiervoor 90 miljoen dollar. Het resterende deel van 25% van het nieuwe bedrijf, dat de naam Hyster-Yale Maximum Materials Handling krijgt), is eigendom  van het huidige Zhejiang Maximum Forklift (Maximum) senior management in Hongkong.

Voordelen Hyster-Yale

De deal biedt Hyster-Yale low cost productiemogelijkheden, toegang tot inkoop van concurrerende componenten en toegang tot de Chinese markt.

 

Lees ook
Yale importeurschap in Nederland over naar Hint

 

Maximum in een notendop

Maximum, een particuliere Chinees bedrijf, ontwerpt, bouwt en verkoopt heftrucks. Het bedrijf is opgericht in 2006. Het bedrijf heeft een productielocatie van 133.000 vierkante meter, 300 kilometer ten zuidwesten van Shanghai. De productiecapaciteit  is 30.000 eenheden per jaar.  Maximum had in 2016 een omzet van 66 miljoen dollar.

 

Reageer op dit artikel