nieuws

Coolblue investeert in duurzaam verpakken

Warehousing 4963

Minder verpakkingsmateriaal, minder, luchtvervoer, minder kosten. Om dit te realiseren, heeft Coolblue een nieuwe verpakkingsmachine in gebruik genomen.

Coolblue investeert in duurzaam verpakken

De nieuwe pakketjesmachine van Coolblue (Sealed Air) staat in het distributiecentrum in Tilburg. Deze volautomatische verpakkingsmachine meet de hoogte van de inhoud van de doos waarna de doos in de exact benodigde omvang wordt gevouwen om lege ruimte te besparen. Naast reductie van verpakkingsmateriaal, scheelt de machine lucht, dus ruimte in de busjes, en CO2 uitstoot.

 

Lees ook
‘Verpakking e-commerce zit nog in steentijd’

 

15% minder vrachtwagens

Pieter Zwart, eigenaar Coolblue: “Door minder opvulmateriaal te gebruiken, maar ook door het aantal ritten van onze vervoerders te verminderen, vertrekken er door de kleinere pakketjes tot 15% minder vrachtwagens vanuit het Coolblue-magazijn in Tilburg.”

De nieuwe machine, 200 meter lang, kan tot 20.000 pakketjes per dag aan. 90% van alle bestellingen kan ingepakt worden door deze machine. Koren op de molen van Het Nederlands Verpakkingscentrum  (NVC) dat recent onderzoek deed naar de verpakkingsmanieren van 3 grote e-commerce spelers.  Wat vooral opviel is de overdaad aan verpakkingsmateriaal en vulling dat wordt gebruikt. Michael Nieuwesteeg, directeur NVC: “We hadden 1 tafel vol met producten en 3 tafels vol met verpakkingsmateriaal.”

 

Reageer op dit artikel