nieuws

CargoSnap breidt mogelijkheden uit

Warehousing 1635

CargoSnap breidt mogelijkheden uit

Logistieke foto-applicatie CargoSnap is uitgebreid met meer mogelijkheden voor het vastleggen, archiveren en delen van beeldmateriaal.

Tijdens het logistieke proces zijn er momenten waarop het wenselijk is om zaken visueel vast te leggen. Denk aan de inhoud van een doos of container, een vrachtbrief of exportdocument of de schade aan producten of goederen. De Nederlandse startup CargoSnap biedt voor het vastleggen, archiveren en delen van deze ‘Proof of Condition’ documentatie een mobiele app die geschikt is voor alle gangbare smartphones, tablets en industriële devices. Gebruikers kunnen met een paar vingerbewegingen een foto of video maken, opslaan op een beveiligd digitaal platform en delen met collega’s, klanten of opdrachtgevers.

Intuitieve controlpanel

CargoSnap wordt inmiddels gebruikt door verladers en logistiek dienstverleners in Europa, Noord-Amerika en Zuid-Amerika. Mede op basis van feedback van gebruikers is de CargoSnap-app onlangs uitgebreid met nieuwe functies. In totaal telt de app nu acht ‘widgets’ voor onder meer het scannen van een barcode, maken van een foto, opnemen van een video, het inlezen van een document en het maken van notities. Via het eenvoudige, intuïtieve control panel kunnen bedrijven per gebruiker instellen welke widgets in welke volgorde via de app worden aangeboden.

Twaalf mogelijke configuraties

Na de lancering in 2016 zijn al honderdduizenden foto’s gemaakt met CargoSnap. “Vanuit de markt groeide de behoefte aan een flexibele, volledig configureerbare app”, vertelt oprichter en ceo Marcel Merkx van CargoSnap. “Een vrachtautochauffeur hoeft misschien alleen foto’s te maken van beschadigde goederen of de plek waar de goederen zijn neergezet, terwijl een medewerker op de afdeling goederenontvangst ook de vrachtbrief wil inscannen. Een andere collega op een inpakstation wil misschien een compleet proces op video vastleggen. Met de widgets die we nu hebben ontwikkeld, kunnen we in feite twaalf verschillende apps aanbieden.”

Elke versie van de app kent een andere workflow. De gebruiker kan bijvoorbeeld eerst de barcode van een pallet scannen, vervolgens een foto van de productschade maken en daarna de oorzaak van de schade intoetsen. Wil hij in plaats van een foto een video maken, dan kan hij met een ‘swipe’ beweging de fotofunctie simpelweg vervangen door de videofunctie. De gemaakte foto of video wordt inclusief de opmerking automatisch aan de gescande barcode gekoppeld en op een beveiligd online platform gearchiveerd. Het beeldmateriaal is daar eenvoudig terug te vinden door te zoeken op artikelcode of ordernummer. Tot slot kan de gebruiker de foto of video direct delen met collega’s op kantoor en met andere belanghebbenden zoals klanten of opdrachtgevers.

Lees ook: ICT & Logistiek: Apps in magazijnen nemen alleen maar toe

Reageer op dit artikel